Deze middag op het strand leerden kinderen heel veel
Deze middag op het strand leerden kinderen heel veel

Buiten liggen de verhalen voor het oprapen

Algemeen 342 keer gelezen

Oostvoorne - ‘Een krab!’, ‘Een reuzekwal!, ‘Kijk eens wat een mooie schelp.’ Ze kwamen oren en ogen tekort tijdens de kindermiddag Strand. 

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap organiseerde zaterdag 20 mei in Oostvoorne deze middag in samenwerking met Stichting Strand in Zicht Voorne Maasvlakte en IVN Voorne Putten, Rozenburg. Om kinderen kennis te maken de natuur op het strand en in de zee. Een middag die voorbij vloog. 

Of we niet iets langer kunnen blijven. Een uitgewaaid koppie kijkt vragend naar de boswachter. ‘Dat is het allermooiste compliment dat we kunnen krijgen’, vertelt boswachter Mirjam Eikelenboom met een glimlach. 

Deze middag op het strand leerden kinderen dat sommige vissen zoogdieren zijn (bijvoorbeeld de bruinvis), zeehonden de grootste roofdieren voor onze kust zijn en je eieren van een wulk (dat is een grote zeeslak) op het strand kunt vinden. 

Zelf doen
Erover horen is leuk, zelf doen nog veel leuker! Dus er werd gejut langs de vloedlijn en met netten in het ondiepe water gevist. Aan de hand van de vondsten vertelden gidsen over het leven in de zee en op het strand. Zoals gezegd, een middag die voorbij vloog! Waarbij boswachter Mirjam de vrijwillige gidsen van Strand in Zicht en IVN nogmaals wil bedanken: ‘Zonder hun enthousiasme en kennis kunnen we dit soort middagen niet organiseren.’

Een keer mee
Stichting het Zuid-Hollands Landschap organiseert vaker kindermiddagen. Want buiten liggen de verhalen voor het oprapen.

De eerste kindermiddagen die er aan komen zijn: 10 juni, de wondere onderwaterwereld van waterdiertjes en 24 juni komen kriebelbeestjes uit alle hoeken en gaten. Kijk op de site zhl.nl voor meer informatie en aanmelden. Wees er snel bij want er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar.

Over het Zuid-Hollands Landschap
Duinen, bossen, boerderijen, boomgaarden, weilanden, waterjungles, molens en monumenten. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap zorgt sinds 1934 voor groene schatten in onze provincie. Zij vinden het belangrijk dat iedereen van de natuur kan genieten. Met steun van zo’n 50.000 gezinnen en veel vrijwilligers werken ze hard aan meer natuur, want in Zuid-Holland is slechts 8% beschermde natuur. Meer weten over hun werk, hun routes en excursies?

Kijk dan op de website zuidhollandslandschap.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant