Jeroen is volop in training voor zijn uitdaging in juli
Jeroen is volop in training voor zijn uitdaging in juli

Jeroen Breugelmans zwemt Het Kanaal over voor Stichting NCFS

Algemeen 511 keer gelezen

Jeroen Breugelmans, een 45-jarige inwoner uit Brielle, gaat op of omstreeks 12 juli 2023 proberen om Het Kanaal over te zwemmen van Dover naar Calais. Dit is een afstand van 32 kilometer hemelsbreed, maar door de weersomstandigheden kan dit oplopen tot 42 kilometer. 

Jeroen gaat deze uitdagende zwemtocht niet alleen voor zichzelf doen, maar ook om geld op te halen voor de stichting NCFS. De NCFS is een stichting die zich inzet voor mensen die lijden aan taaislijmziekte. Jeroen heeft van dichtbij meegemaakt wat deze diagnose kan betekenen voor de persoon en zijn omgeving. 

Hij wil dit doel steunen door zijn zwemtocht te koppelen aan een geldinzamelingsactie voor de stichting NCFS. Door het inzetten van zijn zwemtocht als middel, hoopt hij zoveel mogelijk geld op te halen voor deze organisatie.

Het zwemmen van Dover naar Calais is een uitdaging op zich. Er zijn al sinds 1875 maar zo’n 2.355 mensen die deze oversteek ooit hebben gemaakt (solo). 

Er zijn veel factoren die Jeroen niet kan beïnvloeden, zoals wind, tijd en temperatuur. Tijdens zijn zwemtocht draagt hij enkel een zwembroek, zwemcap en bril. Dit is wat alle zwemmers die deze oversteek maken, mogen dragen. Hiermee probeert Jeroen het gevoel zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke oversteek te houden.

De zwemtocht zal ongeveer tussen de 12 en 14 uur duren, afhankelijk van de weersomstandigheden. Hierbij heeft Jeroen geen pauzes, hij zwemt zo snel mogelijk door. Dit vraagt veel van zijn lichaam en geest. 

Jeroen vertelt: ‘Wat begon als een persoonlijk doel om te kijken hoever ik mijn grens fysiek en mentaal kon verleggen, is het nu ook een doel geworden om het NCFS te steunen.’

Steun
Jeroen vraagt om steun van iedereen die hem wil helpen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting NCFS. Via zijn Facebookpagina https://www.facebook.com/jeroen zwemt het kanaal over kunnen mensen zijn vorderingen volgen.

Het is een uitdaging die niet voor iedereen is weggelegd, maar Jeroen wil deze uitdaging aangaan om een goed doel te steunen. Wie hem wil steunen kan dat doen via de website van de stichting NCFS https://nederlandse-cystic-fibrosis- stichting.kentaa.com/fundraisers/jeroen- breugelmans of via zijn eigen pagina op Facebook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant