Een aantal trainers ging zaterdagochtend vroeg op pad om deze dag bij te wonen
Een aantal trainers ging zaterdagochtend vroeg op pad om deze dag bij te wonen

Trainers Voorne Atletiek weer up-to-date

Algemeen 480 keer gelezen

Brielle - Zaterdag 4 november vond de 27e Looptrainersdag plaats op het Sportcentrum Papendal en deze dag wordt gezien als hét loopevenement voor alle hardlooptrainers van Nederland.

Het wordt georganiseerd door de Atletiekunie, actief als grootste sportbond en bezig met kwaliteit, ontwikkeling en organisatie van atletiek voor alle leeftijden, zowel op recreatief, wedstrijd- en topniveau. Het belangrijkste ingrediënt van de dag is het opdoen van nieuwe kennis en inspiratie, zodat de trainingsgroepen weer verrast worden met nieuwe inzichten en trainingsvormen.

Een aantal trainers ging zaterdagochtend vroeg op pad om deze dag bij te wonen. Er werden diverse workshops gevolgd, zoals Looptechniek, Krachttraining, Warming-up, Mobiliteit voor hardlopers, maar ook Blessurepreventie, Trailrunning en Old Stars Hardlopen! Voorzien van nieuwe inspiratie om de trainingen bij Voorne Atletiek nog beter en nog gevarieerder te maken, kwamen zij terug van deze dag. De lopers zullen weer de nieuwste inzichten van hen meekrijgen om zo hun prestaties te verbeteren en nog meer plezier te krijgen in de wekelijkse trainingen. Voor de lopers van Voorne Atletiek is de vrijwillige inzet van de trainers van grote waarde, immers door deze bijscholing behouden zij hun licenties om veilig en verantwoord hun trainingsgroepen  te kunnen begeleiden.

Wil je ook eens kijken en/of mee trainen? Op de atletiekbaan op het Geuzenpark Brielle wordt elke dinsdag- en donderdagavond getraind vanaf 19.15 uur en in Oostvoorne worden duintrainingen gegeven elke woensdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 10.30 uur. Gestart wordt er vanaf OVV aan de Zwartelaan in Oostvoorne.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant