Afbeelding
Foto: Wil van Balen
Column uit de politiek

Demonisering in de gemeenteraad?

Algemeen 435 keer gelezen

Forum voor Democratie maakt sinds 1 januari deel uit van de gemeenteraad Voorne aan Zee, waarvoor we onze kiezers nog steeds zeer dankbaar zijn.

Nu we inmiddels enige tijd deel uit maken van de vergaderingen, zowel commissie- als raadsvergaderingen valt ons steeds meer op dat het respect vanuit sommige fracties soms ver te zoeken is. Als procedures niet correct gevolgd zijn en onze fractie hier vragen over wil stellen, wordt de FVD onbeschoft afgekapt. Als we ons zorgen maken over de kankerverwekkende fijnstof van windturbines, wordt dit afgedaan met een lollige opmerking. Als er een betoog gehouden wordt over hoe we voor de inwoners geld kunnen besparen, wordt er geïrriteerd gereageerd. Een betoog met gevaar voor de volksgezondheid wordt nagenoeg niet naar geluisterd en ga zo maar door.

Als politieke partijen kun je het oneens zijn met elkaar, daarover kan dan in debat worden gegaan in plaats van een vragenuurtje vanuit de raad naar het college. Zo’n debat zet zoden aan de dijk en de inwoners kunnen zien wie waar voor staat.

De fractie van Forum voor Democratie zet zich in voor de inwoners van Voorne aan Zee puur op de inhoud en verwacht dat andere fracties dit ook op een serieuze wijze doen, zonder energie te steken in het demoniseren van een andere politieke partij. Het zwart maken en zonder respect reageren op een politieke partij kan grote gevolgen hebben, zoals we in het verleden en recentelijk hebben kunnen zien. Is dit de weg die volksvertegenwoordigers willen bewandelen?

Wij laten ons niet leiden door belangen of opdrachten vanuit de Provincie of het Rijk. Zoals voor de volksvertegenwoordigers van Forum voor Democratie geldt en wat de basis is voor de oprichting van FVD, zijn wij niet geïnteresseerd in politieke spelletjes. 

Het gaat ons puur om de inhoud en het kunnen bijsturen om te voorkomen dat het nog verder de verkeerde kant op gaat. Voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. 

Laten we als Raad professioneel en met respect met elkaar omgaan en ons inzetten voor onze mooie gemeente en de inwoners.

Dank u.

Erik Hoogzand, Forum voor Democratie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant