De Pakjesboot komt rond 12.30 uur aan
De Pakjesboot komt rond 12.30 uur aan

Feestelijke Intocht Sinterklaas in Brielle

Algemeen 1.028 keer gelezen

Brielle - Brielle is zo goed als helemaal klaar voor de aankomst van Sinterklaas en alle Pieten. Er wordt volop gerepeteerd met liedjes en welkomstwoorden. Vooral voor burgemeester Peter Rehwinkel, die best wel een beetje zenuwachtig is. Het is voor hem namelijk de allereerste keer om Sinterklaas officieel welkom te heten in onze stad.

Vanuit betrouwbare bron hebben we gehoord dat de goedgevulde Pakjesboot volledig op koers ligt en dat het paard van sinterklaas het goed maakt aan boord. Volgens een uitgekiend rooster wordt hij driemaal daags gelucht en extra verwend met worteltjes, hooi en veel stro.

Op zondag 19 november stellen alle kinderen, ouders, Libertatis, vrijwilligers én Burgemeester Peter Rehwinkel, zich langs het Maarland op als één groot ontvangstcomité. Zodra de Pakjesboot in zicht is, rond 12.30 uur, zullen onze ‘Diebertjes’ het teken geven om uit volle borst mee te zingen met de muziek! De hoogste tijd dus om thuis, op school en op het werk, alle liedjes nog eens goed te oefenen! Na een vrolijke optocht door de binnenstad, waar alle winkels en horeca gezellig open zijn, houdt Sinterklaas receptie in het oude Stadhuis aan de Markt. Vanaf ongeveer 15.00 uur en misschien zelfs wel iets eerder, is er volop gelegenheid om de Sint de hand te schudden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant