Afbeelding

Zeer geslaagd Cultuurfeest in ‘t Dijckhuis

Algemeen 577 keer gelezen

Vierpolders - Het was vorige week vrijdag 10 november een drukte van belang in ’t Dijckhuis. Een dertiental culturen, huizend in en rond de plaats Vierpolders, presenteerde zich voor de ruim 150 enthousiaste bezoekers.

Het was een verrassing om zoveel mensen op dit unieke cultuurfeest te mogen ontvangen. Het maakte duidelijk dat er behoefte bestaat aan een dergelijke gelegenheid. Dit had initiatiefneemster Nel van der Valk, naar nu blijkt, goed bedacht. Elkaar ontmoeten en kennis maken met mensen uit je eigen buurt, die je soms regelmatig ziet, maar vaak niet echt kent of mogelijk niet begrijpt.

Men kon in de grote zaal van ‘t Dijckhuis rustig en in een ontspannen sfeer kennis maken met andermans gebruiken en gewoontes. Dit ging in de vorm van gesprekken, naar aanleiding van geshowde kleding of spullen van het thuisland. Maar vooral ook in de vorm van eten en drinken.

Zo was er de koffiecultuur uit Eritrea, of wat speciale Poolse drankjes, een bijzonder aardappelgerecht uit Peru, eten en flamingo-dans uit Spanje, heerlijke vleesgerechten uit Ghana, muziek uit Litouwen en nog veel meer. Dat dit feestje een vervolg zal krijgen lijdt geen twijfel. Dan hopen ze nog meer mensen enthousiast te krijgen voor een dergelijke leerzame en gezellige bijeenkomst!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant