Afbeelding

Record aantal deelnemers Spijkenisse Spark Marathon

Algemeen 228 keer gelezen

Spijkenisse - Zondag 26 november 2023, dag van de 17e editie van de Spijkenisse Spark marathon. Wat in 2006 een eenmalige uitgave had moeten zijn beleefde nu alweer de zeventiende uitvoering. Er was een groot aantal inschrijvingen dit jaar, meer dan 1600. Veel buitenlanders dit keer, meer nog dan andere jaren. Onze buren de Belgen waren heel goed vertegenwoordigd, een honderdtal dit jaar. 

Het weer beloofde niet veel goeds, de dagen vóór de marathon stormde, regende, sneeuwde het. Maar ze hadden geluk, deze dag viel het mee. De wind was te verwaarlozen maar het regende af en toe helaas wel. 

Zoals altijd kon er gekozen worden uit een hele marathon, een halve en bovendien kon er ook een 5 of tien kilometer gelopen worden. De winnaar van de hele marathon was Davy Stieperaere uit Wevelgem, zijn tijd was 2:31:47; bij de dames was de Olga Maas uit den Haag, lid van Haag Atletiek, eerste in 3:05:05. Vervolgens werd ook de halve marathon gewonnen door een Belgische deelnemer, Philip Cortvriendt uit Heverlee, tijd 1:05:30. Eerste dame werd hier Jennifer Elvin, uit Letterkenny in 1:22:44. Een Britse winnares deze keer. 

Vervolgens de 10 kilometer, hier werd Maikel Taks uit Oss eerste, tijd 0:33:33 en Monique Verschuure uit Ierseke, lid van AV’56 won in 0:38:29. Als laatste de 5 kilometer, hier werd Hidde Weersma, TVS 90, winnaar in 0:16:02; eerste dame werd Kim van ’t Verlaat uit Sittard, tijd 0:18:47. 

Als organisatie kunnen ze ook nu weer terugzien op een mooie marathon. En het kan niet genoeg benadrukt worden, zonder de vrijwilligers, 260 in getal, zouden ze dit niet voor elkaar gekregen hebben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant