De jonge Briellenaar is blij met zijn overwinning!
De jonge Briellenaar is blij met zijn overwinning!

Briellenaar Ray (13) pakt Zuid-Nederlandse bokstitel

Algemeen 817 keer gelezen

Brielle - De 13-jarige Ray Oudenes heeft zondag in Heerlen de open Zuid-Nederlandse bokstitel veroverd. In de finale tegen de één jaar jongere Raoul Moesafier won de Briellenaar op punten: 2-1.

Het was voor Ray de tweede titel op rij. Vorig jaar won hij in de categorie tot 37 kilogram. Nu was hij de sterkste in de scholierenklasse tot 40 kilogram. De Briellenaar, die ondanks zijn jonge leeftijd traint bij de volwassenen van de Rotterdamse boksschool Huk-Tti, is blij met zijn overwinning. ‘Het was een tegenstander die voortdurend aanviel. Maar ik zag dat hij in z’n verdediging ruimte liet voor uppercuts.’ Vooral in de eerste ronde was de technisch boksende Ray ongenaakbaar. Ook de tweede schreef hij op zijn naam. Dat was al genoeg voor de zege en een overwinnaarsmedaille.

Het jonge talent dat al vanaf z’n vijfde traint en in 2022 zijn eerste wedstrijd bokste, kreeg met het kampioenschap loon naar werken. ‘Vijf keer in de week train ik’, vertelt hij. ‘Op zondagmorgen als de meeste mensen nog op één oor liggen staat hij al in de boksschool in de Zaagmolenstraat’, vertelt zijn vader Martin die hem het boksen met de paplepel heeft ingegoten. 

Helemaal mesjokke van deze sport is de scholier van het Maerlant College echter niet. ‘Maar wel kijk ik soms naar hoe Vasyl Lomachenko bokst.’ Deze Oekraïner die uitkomt in het supervedergewicht is tweevoudig Olympisch kampioen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant