De start op het badstrand van Rockanje
De start op het badstrand van Rockanje

Top van Nederland zondag aan de start bij Strandrace

Algemeen 157 keer gelezen

Rockanje - De 23e editie van de Farm Frites Strandrace Rockanje start zondag 11 februari om 10.00 uur vanaf de Tweede Slag in Rockanje. Het is het  finalestuk van de strandrace competitie in Nederland.

Het belooft voor de licentiehouders een zware editie te worden, met 72 km en vier ronden. De Nederlandse top staat klaar om in Rockanje het seizoen af te sluiten met de toppers Daan van Sintmaartensdijk uit Zuidland als leider van het klassement, die op de voet gevolgd wordt door Jasper Ockeloen en Thijs Zonneveld. Ook de Europees kampioen en meervoudig winnaar van de strandrace Coen Vermeltfoort verschijnt zondag aan de start in Rockanje.

Het parcours leidt vanaf het badstrand in Rockanje richting Oostvoorne waar de renners omkeren. Ze rijden vervolgens richting de Haringvlietdam, waar het enige stukje verharde weg van de race het keerpunt is. 

Naast de wedstrijd voor de licentiehouders zijn er ook tourtochten te rijden, zoals de 54 km voor startlicentiehouders (3 ronden), 35 km voor cyclos/recreanten (2 ronden). Inschrijven voor de tourtochten kan zondagochtend vanaf half negen in de permanence bij Salsa Beachclub aan de Tweede Slag in Rockanje.

Twee wethouders van de gemeente Voorne aan Zee, Daan van Orselen en Robert van der Kooij, zijn aanwezig om het startschot te doen en de winnaars te huldigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant