Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 364 keer gelezen

Lotgenotencontact

Brielle - Donderdag 15 februari zal Lauwrens van der Leer in het Odensehuis aanwezig zijn. Tussen 10.30 en 11.30 gaat hij in gesprek met Mantelzorgers voor mensen met dementie. Dat kan de partner zijn maar ook kinderen en of de buren. Wilt u ook van gedachten wisselen met andere Mantelzorgers, zit u met vragen over zorgen voor iemand met dementie sluit dan aan. Ook degene voor wie u zorgt is van harte welkom, terwijl de Mantelzorgers in gesprek zijn kan hij of zij meedoen met een activiteit of een bakje koffie drinken. Kosten voor koffie en lotgenotencontact zijn € 2,50. Wilt u ook gezellig aansluiten bij de lunch dan betaalt u € 4,50. Wilt u informatie over het Odensehuis: neem dan contact op via telefoonnummer 0181-728281 tussen 9.30 en 13.00. Mailen kan ook naar: welzijnouderen@catharina.nl Locatie: Het Bolwerk aan de M.H. Trompstraat 135 in Brielle. 

Yoga op de stoel

Yoga zonder de frustratie van moeilijk zitten of liggen op de mat! Geniet van alle voordelen van yoga. Doe mee en ontspan je lichaam en geest. Yoga vermindert piekeren, angst, pijn en stijfheid. Maandag 16:15 in Stuifakkers Rockanje, dinsdag 18:30 in De Gaffelaar in Zwartewaal en donderdag 14:00 in De Leemgaarde Oostvoorne. Iedereen kan meedoen, deze yoga is veilig voor alle leeftijden. Wil je meedoen of meer informatie ontvangen: Karin Palts info@hethuisvanPalts.com of 06 46464632

Alzheimer Trefpunt

Brielle - Op woensdagavond 14 februari a.s. wordt in het Alzheimer Trefpunt Voorne aan Zee in ‘t Bolwerk (Prinsenkwartier) te Brielle het thema “Vroegdiagnostiek bij dementie” besproken. Als gastspreker is aanwezig huisarts Dr. U.Tas uit Spijkenisse. Hij zal uitgebreid ingaan op het belang van een vroegtijdige diagnose en het onderkennen van het ‘niet pluis gevoel’ in de thuissituatie. Mogelijkheden die er zijn op het gebied van ondersteuning, hulpmiddelen, zorg, activiteiten zijn effectiever als zij eerder in het ziekteproces kunnen worden ingezet. Tijdens de avond komt dit alles uitvoerig aan de orde. Ook wordt gesproken over de rol van de huisarts en wat de huisarts, in samenspraak met familie, kan betekenen voor mensen met geheugenproblemen. Uiteraard zal er voldoende gelegenheid zijn voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Het Alzheimer Trefpunt is vanaf 19.00 uur geopend. Aanvang 19.30 uur. Toegang gratis.

Toneeluitvoering ODI

Oostvoorne - Op zaterdag 2 maart is er weer een toneeluitvoering door de ODI spelers uit Tinte in Cultureel centrum de Man te Oostvoorne. ‘De erfenis van tante Bella’, een klucht in twee bedrijven door Henk Roede. Kortgezegd draait alles om een beautysalon die de neven Berend en Albert na het overlijden van tante proberen voort te zetten. En dat terwijl ze zelf uit de bouw komen! Ingrediënten voor een hilarische klucht met absurde situaties. Voor u een gezellig avondje uit! In de pauze is er lotenverkoop. De prijzen worden na afloop van de voorstelling uitgereikt. Entree: € 7,50 p.p; alleen cash te betalen. Er is geen PIN mogelijkheid. Zaal open: 19.30 uur, Aanvang 20.00 uur. Voor het reserveren van kaarten kunt u mailen met marjoleine@flooka.nl of bellen met Anja Klok 0621290818.

Whisky Proeverij

Vierpolders - Whisky Connaisseur Wim Wamelink komt na meerdere succesvolle whisky-proeverijen wederom naar ‘t Dijckhuis om op een informele, luchtige en vermakelijke manier zijn gasten kennis te laten nemen van de diverse soorten whisky. Tijdens het putten uit zijn rijke scala aan verhalen, mythes en anekdotes laat Wim een aantal whisky’s proeven. Wim zal geen kilt dragen en heeft geen beamer presentatie maar het wordt gezellig praten en laten proeven. Hij heeft zo’n 40 flessen verschillende whisky’s bij zich. Tijdens de proeverij vertelt hij van alles over het ontstaan, de geuren, kleuren en smaakverschillen, uitleg water en ijs of juist niet, vergezeld van soms ook wat smeuïge ‘sterke’ verhalen. De avond start om 20.00 uur in de foyer. De tijdsduur zal zeker twee uur bedragen. Dan serveert hij 5 drams met de verhalen en 1 extra als toegift naar keuze van de gasten. Meld je wel ruim van te voren per mail aan bij Wim, om verzekerd te zijn van een plekje via info@wimwamelink.nl of 06 513 537 69.

Country en Linedance

Rockanje - Zondagmiddag 18 februari staat “Stuifakkers” bol van de country muziek en line dance, als de getalenteerde countryzanger Jeffrey Williams, beter bekend als de zingende persfotograaf Wil van Balen, en het demoteam van Time2linedance uit Spijkenisse, onder leiding van Joran en Erica van der Noll, er een anders dan andere muziekmiddag voor de senioren uit Voorne aan Zee van gaan maken, aan de Rockanjese Briggemandreef. De zaal gaat om 14.00 uur open, het programma begint om 14.30 uur.

Uitvoeringen Ons Genoegen

Rockanje - De voorbereidingen zijn in volle gang voor dit drukke jubileumjaar van Muziekvereniging Ons Genoegen. De jaarlijkse uitvoeringen op 15 en 16 maart zijn de eerste grote optredens van de gehele vereniging. Alle leden, van leerlingen, het combo, slagwerkers tot het orkest, zullen u deze twee avonden een muzikale avond gaan bezorgen. Van “Billy Jean” tot “A bridge too far” en zelfs Cubaanse klanken komen voorbij. Een zeer afwisselend programma met in de pauze de gebruikelijke verloting en na afloop dat gezellige praatje met eventueel een drankje, verzorgd door het actiecomité (pinnen is beperkt, dus kleine contanten zijn handig!). De avond start beide keren om 19:30 uur. De zaal van de Welkomkerk in Rockanje gaat om 19:00 uur open. Online reserveren kunt u (vanaf begin maart) via concert@onsgenoegenrockanje.nl mvv uw naam en adres, het aantal (vrij-)kaarten, en uiteraard welke avond u wilt komen. Donateurs hebben recht op twee gratis kaarten, anders kost een kaart € 10,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis! Telefonisch reserveren kan uitsluitend op maandag 11 maart tussen 19:30 uur en 20:30 uur via 0181-404045.

The Art of Water

Brielle - In Galerie Begin Gewoon in Brielle is nog tot 3 mei de tentoonstelling ‘The Art of Water’ te zien met Druppelfotografie van kunstenaar/fotografe Wietske Otter uit Houten. Naast fotografie is Wietske ook kunstenaar en schildert ze abstracte schilderijen. Meer informatie over haar werk is te vinden op haar website: www.wietskeotter.nl. Galerie Begin Gewoon, Nobelstraat 18 in Brielle is geopend op dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur, als het bord buiten staat en ook op afspraak. Meer info: Angelique Nossent, M: 0653792697.

Beweegochtend

Rockanje - Stimuleer uw geheugen door te bewegen! Het nieuwe jaar is de tijd van de goede voornemens. Bent u 65 jaar of ouder en houdt u van gezelligheid? Sluit dan aan bij de beweeggroep. Iedere woensdag van 10.15 tot 11.00 uur met aansluitend een bakje koffie. Locatie: De Stuifakkers, Briggemandreef 26 in Rockanje. Voor informatie of aanmelden: Jolanda Wielemaker, welzijnouderen@catharina.nl of 0181-728281 bereikbaar tussen 9.30 en 13.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant