Afbeelding

Opera bij Welzijn Ouderen in het Bolwerk

Algemeen 329 keer gelezen

Brielle - Elke eerste woensdag van de maand kunt u luisteren en kijken naar een opera, operette of musical bij Welzijn Ouderen in Het Bolwerk in Brielle. Op woensdag 6 maart vertonen ze de lyrische opera I Lombardi alla prima crociata van de componist Giuseppe Verdi. 

Het verhaal is gebaseerd op de gedichten “Gerusalemme Liberata” van Torquato Tasso en “Giselda” van Tommaso Grossi Het speelt zich af in Milaan, Antiochie en omgeving en bij Jeruzalem rond 1096. De broers Pagano en Arvino streden achttien jaar geleden allebei om de hand van Viclinda. Zij koos voor Arvino met wie ze inmiddels een dochter, Giselda, heeft. Na de strijd was Pagano voor achttien jaar verbannen. Hij is terug en belooft zogenaamd verzoening. Toch steekt hij het huis in brand en dood daarbij per ongeluk zijn vader. Nu wordt hij voorgoed uit Milaan verbannen. Arvino gaat met een leger op kruistocht naar Antiochie en Jeruzalem. Toevallig ontmoet hij ook zijn broer Pagano die er leeft als kluizenaar. 

Hoe dit verder afloopt kunt u 6 maart 2024 zien bij Welzijn Ouderen in het Bolwerk. De vertoning begint om 19.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur. Afloop ongeveer 22.00 uur. U vindt Welzijn Ouderen op M.H. Trompstraat 135 in Brielle. Toegangsprijs € 4,50 en Catharinapashouders betalen € 2,50 (Pinnen of contactloos). Welzijn Ouderen is telefonisch te bereiken via 0181-728281 (van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 13.00 uur).Of per email via receptiewo@catharina.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant