Afbeelding

Meiden, dames, juffrouwen en vrouwen uit de geschiedenis van Voorne

Algemeen 471 keer gelezen

Brielle - Op 8 maart 2024 is het weer Internationale Vrouwendag. In het kader daarvan hebben ze een lezing passend bij dit thema gepland op zaterdag 9 maart 2024 in het Bolwerk ‘s middags om 14.00 uur.  

In de archieven komen we vrouwen tegen, die in tijden dat de man domineerde, zelf best veel in hun mars hadden, moeilijkheden overwonnen of publiek gehoor vonden. Eva Lassing, een (inmiddels gepensioneerd) medewerker van het Streekarchief VoornePutten, heeft jaren onderzoek gedaan en is veel interessante vrouwen van allerlei pluimage in het verleden van onze regio tegengekomen. Tijdens deze lezing maakt u kennis met een aantal van hen. Na afloop van de lezing (ca. 15.30 uur) houdt de Wereldwinkel Brielle ter plaatse een verkoop van vrouwenbeeldjes en artikelen gemaakt door bijzondere vrouwen. Kom dus op 9 maart 2024 naar het Bolwerk voor een bijzondere middag.

Locatie : Het Bolwerk, M.H. Trompstraat 135, Brielle
Wanneer : Zaterdag 9 maart 2024
Tijd : 14.00 uur, zaal open 13.00 uur
Tickets : € 7,- per persoon, inclusief kopje koffie/thee bij binnenkomst. U betaalt, uitsluitend per pin aan de zaal op de dag van de lezing (de consumpties tijdens de pauze zijn wel voor uw rekening)
Reserveren: is noodzakelijk. U kunt dit doen, met opgave van het aantal personen via welzijnouderen@catharina.nl of via telefoon 0181-728281. De reservering sluit op donderdag 7 maart om 17.00 uur.
Voor wie : De lezing is voor iedereen toegankelijk  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant