Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 307 keer gelezen

Signeersessie

Brielle - Zaterdag 2 maart van 11 tot 11.30 signeert Simone van der Vlugt haar boek Bloedlijn bij Boekhandel Hoofdstuk Een in Brielle. Haar nieuwe boek speelt zich deels af in Brielle/Maerlant, Oostvoorne en Heenvliet.

Rouwcafé Humanitas

Spijkenisse - Op maandag 4 maart as organiseert Humanitas Steun bij Rouw het Rouwcafé. Mensen die hun partner of dierbare zijn verloren kunnen elkaar ontmoeten, in gesprek gaan en verhalen delen. Herkenning en erkenning geven steun. Ook zijn er vrijwilligers van Humanitas aanwezig. Tussen 13.30 en 15.30 uur bent u van harte welkom in Wijkcentrum de Hoek, Zwanenhoek 86 A te Spijkenisse. Consumpties zijn voor rekening van Humanitas.

Opera in het Bolwerk

Brielle - Elke eerste woensdag van de maand kunt u luisteren en kijken naar een opera, operette of musical bij Welzijn Ouderen in Het Bolwerk in Brielle. Op woensdag 6 maart vertonen ze de lyrische opera I Lombardi alla prima crociata van de componist Giuseppe Verdi. Het verhaal is gebaseerd op de gedichten “Gerusalemme Liberata” van Torquato Tasso en “Giselda” van Tommaso Grossi Het speelt zich af in Milaan, Antiochie en omgeving en bij Jeruzalem rond 1096. De broers Pagano en Arvino streden achttien jaar geleden allebei om de hand van Viclinda. Zij koos voor Arvino met wie ze inmiddels een dochter, Giselda, heeft. Na de strijd was Pagano voor achttien jaar verbannen. Hij is terug en belooft zogenaamd verzoening. Toch steekt hij het huis in brand en dood daarbij per ongeluk zijn vader. Nu wordt hij voorgoed uit Milaan verbannen. Arvino gaat met een leger op kruistocht naar Antiochie en Jeruzalem. Toevallig ontmoet hij ook zijn broer Pagano die er leeft als kluizenaar. Hoe dit verder afloopt kunt u 6 maart 2024 zien bij Welzijn Ouderen in het Bolwerk. De vertoning begint om 19.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur. Afloop ongeveer 22.00 uur. U vindt Welzijn Ouderen op M.H. Trompstraat 135 in Brielle. Toegangsprijs € 4,50 en Catharinapashouders betalen € 2,50 (Pinnen of contactloos). Welzijn Ouderen is telefonisch te bereiken via 0181-728281 (van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 13.00 uur).Of per email via receptiewo@catharina.nl.

Lifestyle Brielle

Brielle - Op dinsdag 5 maart bent u weer van harte welkom bij Lifestyle Brielle in het Bolwerk. Het thema van de lezing is dit keer ‘Welzijn op Recept’. Karin Schouten van het SBO zal u informeren over Welzijn op Recept, voor wie het bedoeld is en hoe dit u of iemand in uw omgeving kan helpen meer plezier in het leven te krijgen. Zie ook www.welzijnoprecept.nl en www.mijnpositievegezondheid.nl. Het Lifestyle programma bestaat uit drie onderdelen: ze starten om 15.00 met bewegen, om 16.15 starten ze met de lezing waarna u van 17.30 tot 19.00 kunt genieten van de maaltijd. U kunt zelf kiezen of u aan één twee of alle drie de onderdelen mee doet. Kosten voor deelname zijn € 7,50 ongeacht de onderdelen die u volgt. Voor aanmelding of informatie kunt u contact opnemen met Welzijn Ouderen via (0181) 728281 (op werkdagen tussen 9.30 en 13.00 uur) of  via welzijnouderen@catharina.nl

Lezing over vrouwen

Brielle - Op 8 maart 2024 is het weer Internationale Vrouwendag. In het kader daarvan hebben ze een lezing passend bij dit thema gepland op zaterdag 9 maart 2024 om 14.00 uur in het Bolwerk. Eva Lassing, een (inmiddels gepensioneerd) medewerker van het Streekarchief VoornePutten, heeft jaren onderzoek gedaan en is veel interessante vrouwen van allerlei pluimage in het verleden van onze regio tegengekomen.Tijdens deze lezing maakt u kennis met een aantal van hen. Na afloop van de lezing (ca. 15.30 uur) houdt de Wereldwinkel Brielle ter plaatse een verkoop van vrouwenbeeldjes en artikelen gemaakt door bijzondere vrouwen. Kom dus op 9 maart 2024 naar het Bolwerk voor een bijzondere middag. Reserveren noodzakelijk via welzijnouderen@catharina.nl of via telefoon 0181-728281. 

Digicafé

Voorne aan Zee - Heb je vragen over je computer, tablet, telefoon óf wil je iets (leren) zoeken op internet? Kom dan naar het Digicafé in een van de vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en we zoeken samen het antwoord op je digitale vraag. Het Digicafé vind wekelijks plaats in de vestigingen: Oostvoorne, Brielle, Rockanje en Hellevoetsluis. Toegang is gratis en je kunt altijd binnenlopen. Kijk voor meer informatie op www.bzhd.nl of bezoek de balie in de bieb.

Expositie drie kunstenaars

Brielle - Zaterdag 16 en zondag 17 maart is er een expositie van drie kunstenaars te zien in het Oude Rode Kruisgebouw aan het St. Catharijnehof 19. Dit is ook opgenomen in het programma van de Kunstweek Voorne aan Zee. Op vrijdagavond 15 maart om 20:00 uur is de feestelijke opening. De kunstenaars zijn Bert Sterk (glas), Frans van Dijk (schilderijen) en Veronica van Leth (schilderijen). 

Wandelen met alpaca’s

Brielle - Wil je Brielle ontdekken samen met alpaca’s? Bij Alpaca-World-Brielle is het mogelijk! Je komt tijdens de wandeling met de alpaca’s langs bijzondere plekken, zoals de poort die op 1 april 1572 door de Watergeuzen is veroverd om Brielle te bevrijden van de Spanjaarden. Uiteraard wordt er ook informatie gegeven over alpaca’s. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en de kosten hiervoor bedragen € 25,- per persoon. Je vindt Alpaca-World aan de Bollaarsdijk 17b in Brielle. Ga voor meer informatie en reserveringen naar de website: alpaca-world-brielle.nl

Rummikub middag

Brielle - Wekelijks kunt u op maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur terecht in Het Bolwerk voor een gezellig middagje Rummikub spelen. Heeft u geen zin in Rummikub? Er zijn ook altijd deelnemers die lekker koffiedrinken aan het handwerken of aan het schilderen zijn. Aanmelden is niet nodig iedereen is van harte welkom. Locatie Het Bolwerk, M.H. Trompstraat 135 in Brielle. Voor meer informatie over onze activiteiten kunt u terecht bij: Welzijn Ouderen Brielle tel: 0181-728281 of per mail: welzijnouderen@catharina.nl

Warme Truienavond

Brielle - Verwarming uit, warme trui aan en samen genieten van mooie muziek en een goed verhaal. Bezoek op 2 maart de Warme Truienavond in Brielle in De Sjoel: een intiem concert dat gehost wordt door spoken-word-artiest De Droominee (Rik Zutphen), en Graceland Festival artiesten The Bowery en Mooizaam. Gegarandeerd een ontspannen, gezellige én inhoudelijke avond! Met inspiratie om samen recht te doen en rechtvaardig en duurzaam te leven. De Warme Truientour is een initiatief van Tearfund in samenwerking met Graceland Festival.
Inloop met koffie & thee vanaf 19:30. Andere versnaperingen ook verkrijgbaar. Toegangskaartjes zijn gratis en te bestellen online (https://www.truetickets.nl/e/18121/tickets/). Wel vragen ze bezoekers tijdens de avond om een gift te geven aan Tearfund. Ze hopen zo een mooi bedrag op te halen voor de duurzaamheidsprojecten van Tearfund in het buitenland, zodat ze hen die lijden onder de gevolgen van klimaatverandering goed kunnen helpen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant