Afbeelding

Knappe Koppen Tennis Toernooi week

Actueel 131 keer gelezen

BRIELLE - Van 22 t/m 28 juli werd de eerste Tennis Toernooi Week (TTW) van de zomervakantie traditioneel georganiseerd in combinatie met het Open Jeugd Toernooi, de Negendaagse van Zuidland. TTW is een “tenniskamp” van maandag t/m zondag met 5 dagen tennistraining, lunch, toernooi spelen en ontspanning.

Dit evenement werd georganiseerd door Tennis4You, de tennisschool van Michel van der Meijden met medewerking van BCworks en BTV E’68. Het evenement is bedoeld voor alle jeugdspelers uit de regio. Zij speelden bijna allemaal twee wedstrijdonderdelen, nl. enkel- en gemengddubbelspel. Herkenbaar in groene tennispolo’s met opdruk.

Om goed voorbereid te zijn op de partijen werd er van maandag tot en met vrijdag getraind op 4 banen van tennisclub BTV E’68, op het Geuzenpark. Die twee uren trainen vlogen voorbij omdat er na de gezamenlijke warming-up diverse tennisoefeningen gedaan werden en steeds om de 25 minuten ging de groep van baan wisselen. Op elke baan stonden enthousiaste begeleiders klaar om zijn of haar oefening te laten zien. Door de mooie foto’s en leuke video’s van JeBo Animation hebben alle deelnemers en ouders een blijvende herinnering…
Zo’n event kun je niet alleen organiseren dus, alle begeleiders, bedankt! Van al dat tennissen krijg je trek en direct na het ballen rapen kon iedereen aan tafel voor de lunch.

Om 13.30 uur werd de groep op LTV Zuidland verwacht voor hun wedstrijden. Gelukkig waren er voldoende ouders bereid om de kinderen te rijden. Er werd gespeeld in de leeftijdscategorieën t/m 8, t/m 10, t/m 12, t/m 14 en t/m 17 jaar. De onderdelen waarin de kinderen uitkwamen waren jongensenkelspel, meisjesenkelspel en gemengddubbelspel. De wedstrijden werden gevolgd door het team begeleiders en de kinderen maakten een wedstrijdanalyse van de wedstrijden van hun vrienden en vriendinnen, wat daarna omgezet werd in een diagram. Werd er even niet getennist dan was het zwembad in Zuidland een populaire bestemming. Een vast moment was het gezamenlijke avondeten wat verzorgd werd door Slagerij van Koppen uit Zuidland.

De JeugdCommissie van Zuidland organiseerde elke dag een vraag vd dag. Waar je leuke prijzen mee kon winnen. Op de zaterdagmiddag was het Casino Spel gepland, maar dat viel in het water door de regen. De te spelen wedstrijden werden later in de middag gespeeld. Door de regenval op vrijdag zijn er een paar wedstrijden op het tennispark van BTV E’68 afgespeeld.

Ook dit jaar was er een Facebook pagina (www.facebook.com/TtwZuidland2013) waarop dagelijks de gebeurtenissen te zien waren.

Op zondag stonden de finale partijen gepland. In bijna elke wedstrijdronde waren dit weekend spelers van het tenniskamp vertegenwoordigd. Het resultaat van een week lang trainen en tennissen is vele eerste en tweede prijzen. Meerdere spelers kwamen tot in de halve finales, wat een prestatie op zich is. Voor meer foto’s of informatie over de Tennis Toernooi Week van 19 t/m 25 augustus, kijk dan op www.tennis4you.net

Allemaal van harte gefeliciteerd, namens de sponsor en de begeleiding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant