Afbeelding

Historisch filmmateriaal op 0181tv

Actueel 86 keer gelezen

REGIO - Het is er uiteindelijk toch van gekomen, de serie die 0181tv Voorne altijd al had willen uitzenden. Een terugblik naar het verleden van Voorne-Putten. Een video filmserie die in samenwerking met het Streekarchief Voorne-Putten en het Onafhankelijk Filmplatform zal worden geproduceerd.

0181tv had Hans Leupe van "Eenhoornfilm" gevraagd de productie, in samenwerking met Bob Benschop van het Streekarchief Voorne , op te zetten. Na de eerste gesprekken werd overeenstemming bereikt over het te hanteren "Format" waarin de productie kan worden samengevat. Spoedig daarna werd de eerste "Footage" bij het Streekarchief opgehaald en de eerste aflevering samengesteld. Besloten was, dat voor de 60 jarige herdenking van de watersnood op Voor-Putten, het een film over de watersnood van 1 februari 1953 moest worden.

Het is een 11 minuten durende film geworden over het wel en wee van mens en dier die onder zeer moeilijke omstandigheden moest worden opgenomen. Geluiden en muziek werden toegevoegd en het materiaal werd weer opnieuw gemonteerd. Deze film is een aanbeveling voor iedere eilandbewoner. Kijk ook even op www.0181tv.nl

Indien deze film tot herkenning dan wel aanvullende informatie kan leiden wordt u verzocht dit aan het Streekarchief dan wel anderszins door te geven.

www.streekarchiefvpr.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant