Afbeelding

‘Rijnmond voor de Voedselbank’

Actueel 109 keer gelezen

REGIO - Van maandag 8 tot en met vrijdag 19 december staat de regio Rijnmond in het teken van Rijnmond voor de Voedselbank. RTV Rijnmond, lokale omroepen en huis-aan-huisbladen zetten zich gezamenlijk in om zoveel mogelijk geld op te halen voor alle voedselbanken in onze regio. Samen laten ze de bijna 8000 voedselbankgezinnen niet in de kou staan.

De decembermaand is niet voor iedereen warm en gezellig. Door stille armoede hebben duizenden Rijnmonders niet de mogelijkheid om een chique kerstdiner op tafel te zetten. Wekelijks verdelen de voedselbanken, volledig door vrijwilligers gerund, in de regio Rijnmond pakketten uit aan 7600 gezinnen. Iedere week weer een zware, verantwoordelijke, maar ook dankbare taak. Daar komt veel bij kijken. Door de crisis hebben de voedselbanken het organisatorisch lastig. Investeringen zijn nodig om mensen te kunnen blijven helpen.

Samen voor de Voedselbank
Rijnmond voor de Voedselbank is onderdeel van de landelijke actie Samen voor de Voedselbank. In dezelfde periode gaan bijna alle regionale omroepen inzamelingsacties houden voor de voedselbanken. Iedere omroep kiest voor een eigen aanpak in de eigen regio. RTV Rijnmond vond dat Rijnmond groter is dan alleen een regionale omroep. Door intensief samen te werken met lokale mediapartners
willen we dichterbij het publiek en de lokale voedselbanken komen. De omroepen die meedoen aan Rijnmond voor de Voedselbank zijn Exxact uit Barendrecht, Stadsomroep Schiedam, Omroep Vlaardingen, RTV Dordrecht, RTV Lansingerland, Lokale Omroep Krimpen, Omroep Voorne, Omroep Hoeksche Waard, OPEN Rotterdam en RTV Albrandswaard. Ook een aantal huis-aan-huisbladen besteedt in de actieweken volop aandacht aan de goede doelenactie.

Acties in de hele regio
Uit de hele regio stromen acties binnen om de Voedselbank en gezinnen die daarvan afhankelijk zijn te helpen. Van basisscholen die een kerstconcert houden tot honderden kerstmannen die meedoen aan een Santa Run. Iedere bijdrage is meer dan welkom, aanmelden kan via voedselbank@rijnmond.nl.

Via de rijnmond website komen de donaties meteen terecht bij de overkoepelende stichting Voedselbanken Nederland Regio Rijnmond. Deze stichting heeft een groot distributiecentrum in Rotterdam, waar vanuit de lokale verdeelpunten worden bevoorraad. Daarnaast worden hier de voedselpakketten voor de Rotterdamse cliënten samengesteld. Direct en indirect worden zo alle voedselbanken uit de hele regio geholpen door onze goede doelenactie.

Volop online aanwezig
Rijnmond voor de Voedselbank zal flink op online inzetten. Speciaal voor de actie is de website www.rijnmondvoordevoedselbank.nl in het leven geroepen. Deze site is het hart van de samenwerking tussen alle mediapartners. Alle bijdrages en acties worden daar gepubliceerd. Zodat bijvoorbeeld een Spijkenissenaar gemakkelijk op de hoogte blijft van acties uit Dordrecht.

Daarnaast experimenteren we met berichtgeving via Whatsapp. Iedereen kan zich kosteloos aanmelden om als eerste de hoogte te zijn van de gebeurtenissen in de twee actieweken. Video, audio, foto’s en artikelen worden via deze mobiele berichtendienst verstuurd. Uiteraard is er ook op Radio Rijnmond en TV Rijnmond aandacht voor de voedselbanken. Zo staat het middagprogramma Rijnmond Nu grotendeels in het teken van de actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant