Afbeelding

Zwemmers ZV De Duck vieren promotie naar B-afdeling

Actueel 241 keer gelezen

Brielle - Zwemvereniging De Duck uit Brielle is een zwemvereniging die al ruim 30 jaar bestaat. Alhoewel er in het verleden veel opmerkelijke successen geboekt zijn zoals deelname aan vele Nationale Kampioenschappen en de nodige resultaten in het buiten water, werd er op 7 maart '15 toch een historische mijlpaal bereikt.

De Brielse vereniging promoveerde namelijk op die dag in de Landelijke Zwemcompetitie naar de B-klasse. Dit mag een opmerkelijke prestatie worden genoemd. Het is nog maar twee jaar geleden dat ZV De Duck de promotie naar de Landelijke C- competitie kon vieren, na slechts twee jaren promoveert de ploeg dus weer door zich als 6e te klasseren in deze klasse, daarmee veel grotere verenigingen achter zich latend. Klein maar fijn is dan ook een gezegde dat op ZV De Duck slaat.

De promotie werd afgedwongen in een zinderend spannende wedstrijd. Iedere zwemmer was doordrongen van het belang van deze wedstrijd en zette zich voor 100% in. Veel persoonlijke records (46)en clubrecords (10) sneuvelden. Alhoewel het hier een wedstrijd betrof waarbij de prestaties van alle zwemmers telden vielen er toch ook wat prima individuele resultaten te noteren. Menigmaal viel er een overwinning van een Briellenaar te vieren, maar het was toch vooral een overwinning van het collectief die bovenal tot stand kwam door saamhorigheid en ploeggeest.

Overigens komt dit succes niet zomaar uit de lucht vallen en is dit succes ook geen toeval. Natuurlijk hebben de zwemmers hard voor dit succes getraind. Dit onder leiding van deskundige en gediplomeerde trainers, waarvan sommige al meer dan dertig jaar "aan de bak" staan. Dat zwemmen bovendien een sport is voor jong en oud werd ook deze wedstrijd nog eens aangetoond, want de jongste zwemmer is geboren in 2004 en de oudste zwemmer had juist zijn 50e verjaardag gevierd. Zwemmen is ook meer dan alleen maar banen trekken. Een goede techniek, goed starten en keren en een race goed leren indelen, dit alles zijn onderdelen van de zwemsport waaraan bij ZV De Duck de nodige aandacht wordt besteed met bovenstaand resultaat als gevolg. Dat deze kinderen en volwassenen over een prima conditie beschikken spreekt voor zich. Misschien is uw nieuwsgierigheid gewekt en wilt u eens nader kennis maken met de zwemsport en ZV De Duck. U kunt dan gerust eens met uw kind komen kijken, want iedere avond van 18.00 uur tot 19.00 uur worden er trainingen verzorgd. Voor verder informatie ga naar onze zwemsite www.deduck.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant