Afbeelding
DAGBOEKNOTITIES

Piemel

Actueel 407 keer gelezen

COLUMN - "Daar moet een piemel in!" Deze kreet horen we de laatste tijd nogal eens. Het lijkt de oplossing voor allerlei problemen. En toegegeven, dat ís het ook soms. Bijvoorbeeld als je zwanger wilt worden of iemand zwanger wilt maken. Dan is het een voor de hand liggende suggestie. Maar om het nu als strijdkreet te gebruiken tegen een groepje vreedzaam demonstrerende dames, ik weet niet, het klinkt zo onlogisch.

Toch is dat wat er onlangs gebeurde in Spijkenisse. U denkt nu, joh, dat is ver van mijn bed, maar wacht eens even, dat plaatsje ligt heus ook OP Voorne Putten hoor! Wat gebeurde er? Een volksvertegenwoordiger meende dat het raadzaam was om spuitbussen uit te delen aan inwoonsters van Spijkenisse, zodat ze in geval van nood opdringerige testosteronbommen van zich af zouden kunnen sprayen. En dan ging het natuurlijk niet om de gemiddelde Spijkenisser kerel, maar om mannen die van heel ver weg komen om hier hun heil te zoeken. Dan weet je al dat het niet best gesteld is in hun land van herkomst. Want wie zoekt anders zijn heil in Spijkenisse? Nou ja, inwoners van Voorne die 's nachts niet lekker worden, zelf zitten we immers zonder HAP, maar anders hebben we er niks te zoeken. Dit geheel en al terzijde, terug naar de testosteronbommen. Omdat die louter en alleen vanwege hun herkomst en godsdienst besprayd dreigden te worden meenden een aantal dames dat hier discriminatie in het geding was en ze waren speciaal afgereisd naar Spijkenisse om dat luid en duidelijk te verkondigen. Alles op een vreedzame manier, dat wel. Goed beschouwd was het gewoon een keurig damesspreekkoortje, meer niet.

Toch was het voldoende om aanhangers van de volksvertegenwoordiger in woede te doen ontsteken waarbij ze dreigementen riepen en de bovengenoemde suggestie rond toeterden. En nu komt het: er werden arrestaties verricht. Wie werden opgepakt? De scheldende volgelingen van de spraybussenman? Of wellicht, voor alle zekerheid, aanvoerders van beide groeperingen? Nee, alleen de protesterende dames. Waarom? Een journaliste vroeg het aan burgemeester Mirjam Salet. Die liet haar woordvoerder het woord voeren, daar is zo iemand tenslotte voor. Het was omdat de vrouwen agressiviteit opriepen én omdat ze niet uit Spijkenisse kwamen. Ja, van deze argumentatie werd ik wel even stil toen ik dat las. Het zal toch niet? Kwam die woordvoerder wel goed uit zijn woorden? Of mankeerde de journaliste iets aan haar oren? Zoiets moet het zijn, anders wordt het voortaan een hachelijke onderneming voor Briellenaren of Westvoornaars om zich tijdens evenementen in Spijkenisse op te houden. Zeker voor feministische vrouwen lijkt het daar nu oppassen geblazen. Mondje dicht dames en oppassen voor heren die lichaamsdelen in u willen steken, ook al zijn ze niet eens islamitische testosteronbommen. Ik informeerde even of mijn echtgenote nog naar Spijkenisse durft af te reizen. Liever niet, vindt ze. Maar als ze 's nachts blindedarmontsteking krijgt dan zal ze wel moeten. Want je kunt het nog zo'n griezelig plaatsje vinden, een HAP hebben ze er wél.

Dagboeknotities van een parttime huisman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant