Een prachtige opbrengst afgelopen maandag voor de allerlaatste Cyriel's Run! Foto: Wil van Balen
Een prachtige opbrengst afgelopen maandag voor de allerlaatste Cyriel's Run! Foto: Wil van Balen Foto: Wil van Balen

Laatste Cyriel's Run een daverend succes!

Algemeen 1.308 keer gelezen

Brielle - De laatste Cyriel's Run, die afgelopen maandagmiddag werd gelopen, is werkelijk een geweldig succes geworden. Wat een sfeer en wat een opbrengst met maar liefst € 33.052,70!

Om het helemaal af te maken, was ook nog eens BN'er Wendy van Dijk uitgenodigd om het allerlaatste startschot te geven van deze sponsorloop en na afloop de opbrengst bekend te maken. Wendy zet zich al enige jaren in voor de Stichting Semmy, waar de opbrengst van Cyriel's Run altijd naar toe gaat. Wie nog geen fan was van haar, is dat na maandag vast en zeker wel. Wat een leuke persoonlijkheid en wat maakte zij dit laatste feest compleet!

De geschiedenis

Cyriel Rijsdijk was tot 2013 een klasgenoot van de dochters van Judith en Cecile, de organisatoren van Cyriel's Run. Cyriel heeft in groep 4 van CBS 't Anker tijdens de herfstvakantie van 2012 te horen gekregen dat hij hersenstamkanker had. In de meivakantie in 2013 is hij overleden op 7-jarige leeftijd. Tijdens de periode van zijn ziekte is Cyriel veel en vaak op school geweest. Dus de klasgenoten hebben veel meegekregen van de verschillende stadia van zijn ziekte. Helaas was het in de meivakantie van 2013 zover dat hij de strijd moest opgeven. Cyriel's klas heeft met de hele school na de meivakantie een speciaal afscheid van het veel te korte leven van Cyriel georganiseerd.

Omdat Judith en Cecile merkten dat het verliezen van Cyriel zo dichtbij de kinderen bleef, hebben zij in januari van het volgende schooljaar met de directeuren van de basisschool, Dick Vreugdenhil en Marja Groenendijk, een plan gemaakt voor een evenement ter nagedachtenis van Cyriel waarbij tegelijkertijd geld ingezameld kan worden voor onderzoek naar hersenstamkanker. De sponsorloop Cyriel's Run werd een feit.

De eerste Cyriel's Run werd gehouden op donderdag 15 mei 2014, voor alle kinderen van CBS 't Anker en zusterschool CBS Geuzenschip. Het was een prachtige zonnige dag en er is toen door de kinderen een bedrag van € 15.002,94 bij elkaar gelopen. Daarna werd besloten Cyriel's Run 4 jaar lang te organiseren. Tot het moment dat Cyriel zijn klasgenoten naar het voortgezet onderwijs zouden gaan.

Dat moment is dit jaar dus aangebroken en daarmee was de loop van afgelopen maandag de laatste Cyriel's Run in de Brielse geschiedenis. Het is mooi om te zien dat deze run zoveel heeft opgebracht, maar ook heeft betekend voor iedereen die er op wat voor manier dan ook bij betrokken was.

Fotografie: Wil van Balen 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant