Afbeelding

Tien jaar Zomertour!

Algemeen 235 keer gelezen

Brielle - Na een prille start in 2006 met twaalf deelnemers en vier vrijwilligers, is de Zomertour van Welzijn Ouderen in Brielle nu niet meer weg te denken. Nu rijden ze deze tour met ongeveer 65 deelnemers en 22 chauffeurs.

De eerste ritten waren op Voorne en Putten, maar thans rijden ze op Voorne, Goeree, Flakkee, Schouwen en Duiveland, Hoeksche Waard en naar de Rhoonse Grienden. Ook zijn ze naar het Westland en de Maasvlakte gereden. Elke rit - ze hebben er zes- rijden we op twee woensdagmiddagen met halverwege een uitgebreide koffiestop.

Het is niet zo dat ze maar even gaan rijden. Er zit veel voorbereiding aan zoals het plannen van de routes, de deelnemers van vorige jaren aanschrijven of ze weer willen meerijden, het indelen van de deelnemers in de auto's van de vrijwilligers, het afspreken met de locaties waar we de koffiestop houden. Nou ja koffiestop……. Met warm weer worden er wel sorbets besteld en op andere dagen genieten we van pannenkoeken.

Dit jaar rijden ze voor de tiende keer. In 2007 is er niet gereden en in 2012 werd de tour helaas afgeblazen. Welzijn Ouderen en de voorbereidingcommissie wilden daarom iets leuks doen om aan deze 10e maal speciale aandacht te schenken. Daarom werd er op woensdag 31 mei een middag georganiseerd voor de deelnemers van de afgelopen jaren. Zij werden daarom uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst in de Infirmerie. En men kwam in grote getale evenals de chauffeurs.

Wethouder Wilbert Borgonjen opende de bijeenkomst. Hij memoreerde aan het feit dat hij op uitnodiging van Welzijn Ouderen en de voorbereidingscommissie een keer is meegegaan en dat als zeer prettig heeft ervaren. Men werd op koffie met gebak getrakteerd en er werden over de afgelopen jaren foto's op een beeldscherm geprojecteerd, met een verhaal, om te laten zien wat er op die tochten allemaal aan ons voorbij is gegaan.

In de pauze werd er muziek gemaakt door Frans Looy en na de pauze memoreerde Marja vd Lugt over de afgelopen jaren, onder andere hoe de tour een steeds meer geoliede organisatie werd. Ook werd enkele vrijwilligers in het zonnetje gezet omdat zij er speciaal extra tijd er voor hadden en hebben ingezet. Hierna was er nog een drankje en een versnapering voor de deelnemers. Bij vertrek naar huis werden de deelnemers -voorzien van een potroosje- weer huiswaarts gebracht door de vrijwilligers, die ze ook hadden opgehaald. Al met al was het een geslaagde middag, juist voor de aftrap van de eerste rit die begint op woensdag 7 juni.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant