Afbeelding
DAGBOEKNOTITIES

VVD'ers

Actueel 201 keer gelezen

Nu de formatie eindelijk achter de rug is lijkt het bereiken van die mijlpaal een positieve invloed te hebben op de VVD. Rutte heeft het dan toch maar weer voor elkaar gekregen. Helaas begonnen er binnen zijn partij meteen een paar mastodonten te grommen. Wiegel en Weisglas zijn tegen het plan om de compensatie voor het eigenwoningforfait af te schaffen voor huizenbezitters die hun hypotheek volledig hebben afgelost. Zo begint er alweer gemor in de partij, nooit fijn, maar met de komende gemeenteraadsverkiezingen in het voorjaar al helemaal niet.

Hoewel het natuurlijk geen invloed zou moeten hebben op ons gedrag in het stemhokje. Wat heeft de VVD de afgelopen tijd voor elkaar gekregen in de eigen regio? Dat is de vraag die ons zou moeten bezig houden. Maar als je dat zo een twee drie uit je hoofd zou moeten opsommen, weet je het even niet. Tenzij je altijd alles op de voet volgde, maar wie zou dat kunnen?

Gelukkig zijn er websites waar partijen kunnen laten zien waar ze mee bezig zijn en waar de burger zijn licht op kan steken. Die van de VVD in Brielle zou ik na de eerste muisklik meteen 'gezellig' willen noemen. Onwillekeurig associeer ik de partij nog met mannen in blauwe blazers die sigaren paffen en nippen aan een glas 'mooie' wijn. Maar daarmee loop ik wel hopeloos achter. De blauwe blazers zie je nog, maar verder lees je over 'politiek en pils', 'een bakkie doen' en 'handen uit de mouwen ' bij het landelijke vrijwilligersevenement NL-doet. We zien wie er in de fractie zitten. En wat mooi is: niet alleen een hoofd, maar ook een biografietje. U denkt: wat maakt het uit of iemand vroeger schoolmeester was en lid van de hockeyclub? Veel. Het geeft mensen een gezicht, je maakt als het ware kennis met ze. Zeker als ze wat meer vertellen over wat ze bezig houdt en als u wilt weten wat precies, kijk zelf even. Helaas is het ook op deze site magertjes met de nieuwsvoorziening. Ik tel één nieuwsbrief in dit jaar. Hoe kan dat nou?

Door naar Westvoorne. Daar is het minder gezellig. Eerste blik: een motie van afkeuring gericht aan wethouder Blok van februari 2016. Daarnaast: een motie over het ontbreken van orde in het presidium, maar die is nog van 2015. Hoe verder ik naar beneden scroll, hoe ouder de koek. Niks over pils of bakkies doen, wel een 'café liberaal', maar dat is ook alweer lang geleden. Onder de knop activiteiten: 'geen items gevonden'.

Bij 'mensen' gelukkig wel vrolijke gezichten. Maar wie zijn ze, wat beweegt ze? Geen woord daarover, zelfs niet het kleinste biografietje. En wij willen het zo graag weten! Doen ze aan kickboksen, vrij worstelen of schoonzwemmen? Brengen ze hun vrije uurtjes door in de zeehondenopvang of in een tatoeage-shop? En nog veel belangrijker: wat willen ze doen om Westvoorne (nog) beter te maken? Wat zijn hun ideeën over de samenleving in het algemeen en die van Westvoorne in het bijzonder? Hopelijk komt er snel een update.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant