Het vooruitzicht om juist nu de ongeslagen koploper Hurricanes uit Spijkenisse te ontmoeten leefde al weken bij de Brielse dames
Het vooruitzicht om juist nu de ongeslagen koploper Hurricanes uit Spijkenisse te ontmoeten leefde al weken bij de Brielse dames Foto: PR

Overwinning BV Voorne op koploper Hurricanes

Actueel 657 keer gelezen

Brielle - Ondanks alle hoge verwachtingen voorafgaand aan dit seizoen,  bungelden de dames na 3 wedstrijden met maar 1 overwinning onderaan de ranglijst  van de competitie.  Het vooruitzicht om juist nu de ongeslagen koploper Hurricanes uit Spijkenisse te ontmoeten leefde al weken bij de Brielse dames, nog afgezien van de gevoelens die loskomen wanneer het ook nog een "derby" betreft.

In de aanloop naar deze wedstrijd stond al maanden een trainingsweekend naar Terschelling in de agenda en  de dames hebben met allerlei activiteiten de teamspirit en onderlinge band  weten te versterken. Hoewel je het nooit met zekerheid kan vaststellen, heeft dit weekend wel bijgedragen aan  een betere focus en nieuwe energie binnen het team.

Het wedstrijdverloop

Vanaf het eerste fluitsignaal was het een echte wedstrijd tussen de nummer 1 en nummer 7 van de ranglijst.  De Hurricanes speelden een felle man to man verdediging en Voorne zette daar een agressieve zone tegenover. Na het eerste kwart leidde de bezoekers uit Spijkenisse met 10-12.  In de tweede periode liepen de aanvallen van Voorne beter en lukte het de schutters van de tegenstanders uit te schakelen. Dit resulteerde in een 25- 18 tussenstand voor  Voorne. In de derde periode kon  de Hurricanes niet  dichterbij komen en liep Voorne nog iets verder uit naar 38-27.

In de vierde periode vergrootte  Voorne aanvankelijk de voorsprong  en leek het er niet op dat het nog een spannende wedstrijd zou worden. Omdat de driepunters van de Hurricanes opeens toch lukten, werd de achterstand in de laatste 5 minuten kleiner en kleiner.  Mede door een ontketende Rosa Hoogendijk en het goede spel van Brigitte van Dongen en Brigitte van der Ham lukte het om de overwinning binnen te slepen en zorgde de eindstand van 45-39  voor  veel ontlading bij de dames van Voorne.  Door deze verdiende overwinning is het team opgeklommen naar de derde plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant