“Tjane” onderscheidt zich door een mix van oud en nieuw, m.a.w. oude Nederlandse liedjes in een modern jasje
“Tjane” onderscheidt zich door een mix van oud en nieuw, m.a.w. oude Nederlandse liedjes in een modern jasje Foto: PR

"Nieuw van Oud" met Tjane bij FolkClub Brielle

Actueel 370 keer gelezen

Brielle - In Tjane krijgen oude liedjes uit een rijk historisch repertoire door artistiek leider Guy Roelofs en zijn band Tjane nieuw leven ingeblazen. Dit resulteert in traditionele muziek met een volstrekt eigentijds geluid.

Tjane is een harmonieus huwelijk tussen heden en verleden. De kwalificatie 'moderne folk' dekt de lading slechts ten dele. Met 'wereldmuziek uit de Lage Landen' zit u in ieder geval geografisch wél goed. Tjane laat Brielle genieten van een voorstelling met oude liedjes in een nieuw jasje, dat iedereen past. Liedjes die teruggrijpen naar de wortels van de Lage Landen en doorspekt zijn met universele thema's als klein leed, groot leed, ondeugendheid, ontsteltenis over een moord en liefde. Tjane bestaat uit: Nele Martens(zang), Guy Roelofs (bouzouki), Jenny van Diggelen (fluiten) en Arjan van Tricht (keyboards).

Het concert van Tjane vindt plaats op plaats op zondag 12 november in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café 't Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3. Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel "Hoofdstuk EEN", Nobelstraat 16 te Brielle en bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch (06-30369348) of via folkclubbrielle@outlook.com. Entree 10 euro, inclusief koffie. Op www.folkclubbrielle.nl is alle informatie over FolkClub Brielle te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant