Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Perceel aan de Kloosterweg wordt paradijs voor bijen

Actueel 842 keer gelezen

Brielle - Frank de Koning kwekerij in Brielle heeft een perceel beschikbaar gesteld om in te zaaien voor de bijen. Frank de Koning is bekend van biologische groententeelt van onder andere tomaat, paprika en aubergine. Het perceel is zichtbaar vanaf de N218. Afgelopen woensdagmiddag zaaiden de wethouders Dick Verbeek van Brielle en Pamela Blok-van Werkhoven van Westvoorne samen met scholieren van het Wellant College de 'Honey Highway' in.

Honey Highway is een initiatief van Deborah Post om zoveel mogelijk streekeigen meerjarige bloemen in Nederland te realiseren op schrale gronden. Zo krijgen de bijen meer voedsel. De scholieren van het Wellant College kregen voorafgaand aan het inzaaien een theorieles van Joep Peteroff biologische teler over de bodem vruchtbaar maken en bijen.

Op deze manier wil Frank de Koning, in samenwerking met de gemeente Brielle en Westvoorne en Deborah Post in zijn gebied biodiversiteit, wilde bijen en Nederlandse honingbijen behouden. Bijen zijn cruciaal voor gezond voedsel. "Kwekerij Frank de Koning wil hier graag scholieren, belangstellende inwoners van de dorpen bij betrekken.", aldus Frank de Koning, eigenaar van de kwekerij.

Honey Highway

Het bestaan van bijen, hommels en vlinders staat onder druk. Er is veel groen in Nederland, maar er zijn te weinig bloemen. Honey Highway is een initiatief van biologisch-dynamisch imker Deborah Post. Zij wil iets doen aan de massale bijensterfte in Nederland. Door bermen, dijken en land van landeigenaren / particulieren in te zaaien met meerjarig streekeigen wild bloemenzaad met 44 soorten wordt een blijvend paradijs voor bijen gecreëerd. Bermen en land zien er hierdoor niet alleen prachtig uit, maar zijn voor de bijen ook een plek waar voedsel (stuifmeel en nectar)  te verzamelen is zodat goed overwinteren mogelijk wordt. Bijen zijn een onmisbare schakel in onze voedselketen.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant