Afbeelding
Foto: PR

Diplomazwemmen nieuwe stijl in zwembad Dukdalf

Actueel 1.811 keer gelezen

Brielle - Op zaterdag 27 januari hebben de eerste kinderen het nieuwe zwemdiploma A en B gezwommen in zwembad Dukdalf te Brielle. Op 3 februari zal er voor het nieuwe diploma C worden afgezwommen. Alle kinderen die op 27 januari hebben afgezwommen zijn geslaagd. Ze hebben allemaal geweldig goed gezwommen voor het nieuwe zwemdiploma A of B.  Het was een leuke gezellige middag met veel toeschouwers en blije gezichten.

De volgende kinderen zijn geslaagd  voor hun A-diploma: Jort Bekker, Mylou van den Broek, Esmee van de Weijde, Alyssa van Marsbergen, Floor van Dijk, Tiago van Genderen, Evi Kluijtmans, Jolie de Jonge. De volgende kinderen zijn geslaagd  voor hun B-diploma: Liz van der Spek, Mason Dekkers, Owen van Oers,  Kaya van der Waal, Romy Kars, Ilse van den Besselaar, Roos van Balen, Marit Hesper, Safak Ozdemir, Valentina van der Ham, Sara Hoftijzer, Max van Keulen, Victoria Liosjenko, Cheyenne Ouwendijk, Esmee Vos.

Waarom een nieuw zwemdiploma?

Het zwem ABC wordt uitgegeven door de nationale raad zwemveiligheid. Het belangrijkste doel van het zwem ABC is dat kinderen op een veilige manier en met plezier zwemlessen kunnen volgen en dat de ouders zeker zijn van een gewaarborgde kwaliteit. Na grondig onderzoek heeft de nationale raad zwemveiligheid besloten om de eisen van het zwem ABC per 1 januari 2018 te veranderen. De reden is om het aantal verdrinkingen in Nederland te verminderen en de zwemveiligheid op een zo hoog mogelijk niveau brengen. De nieuw zwemdiploma´s bestaan uit 3 diploma´s en 6 proeven.

Bij diploma:

A is een kind erop voorbereid om zichzelf te redden in een zwembad zonder attracties.

B is een Kind erop voorbereid om zichzelf te redden in een zwembad met attracties.

C is een kind erop voorbereid om zichzelf te redden in open water.

De proeven: Survival met kleding aan, onderwater oriëntatie, conditiezwemmen, borst en rugcrawl, je vertrouwd voelen in het water, bovenwater oriënteren en verplaatsen.

Nationale raad zwemveiligheid

De Nationale raad zwemveiligheid heeft alle zwembaden de tijd gegeven om voor eind 2018 de veranderingen in te voeren. Zwembad Dukdalf is een zwembad met een licentie en gelicentieerde medewerkers en willen daarom zo snel mogelijk van start gaan met de nieuwe zwemdiploma's. De zwemonderwijskrachten hebben uitgebreid besproken hoe invulling te geven aan de nieuwe eisen. De kinderen die in zwembad Dukdalf op zwemles zitten hebben samen met de zwemjuffen heel hard gewerkt om aan de veranderende eisen van de zwemdiploma's te werken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant