Contact mogelijk door een simpel bandje
Contact mogelijk door een simpel bandje Foto: Sandra Radings

Contact betrokken partijen mogelijk na reanimatie

Actueel 400 keer gelezen

Regio - Bij veel ongelukken weten EHBO'ers en burgerhulpverleners levens te redden door snel in te grijpen en te reanimeren. Al snel is er een ambulance ter plaatse: de professionele hulpverlening neemt het over en vervoert de patiënt naar het ziekenhuis.

De EHBO'er of burgerhulpverlener blijft alleen achter, zonder te weten wat de afloop is. Maar ook een slachtoffer vraagt regelmatig naar zijn of haar redder. Hart4ALL is een initiatief waarbij burgerhulpverleners in contact kunnen komen met de patiënt of nabestaanden. Mensen met elkaar verbinden en bij elkaar betrokken te laten zijn en blijven. Dat is precies waarvoor Hart4ALL dus staat.

Reanimeer je als burgerhulpverlener iemand in de regio Rotterdam-Rijnmond, dan krijg je vanaf nu ter plaatse een polsbandje mee. De privacywetgeving maakte het burgerhulpverleners eerder onmogelijk om in contact te komen met het slachtoffer. Hart4ALL maakt dit contact nu echter wel mogelijk door middel van een polsbandje met een unieke code, uitgereikt door medewerkers van de ambulance.

De patiënt krijgt een soortgelijk bandje om. Deze simpele handeling maakt naderhand contact tussen de persoon die gereanimeerd is (of diens familie) en degenen die te hulp schoten mogelijk. Iets wat vaak van beide kanten zeer wenselijk is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant