Ida van Dril en Michiel Schreuders brengen u met live muziek, poppenspel en heel veel humor naar een stad vol …ratten!
Ida van Dril en Michiel Schreuders brengen u met live muziek, poppenspel en heel veel humor naar een stad vol …ratten! Foto: PR

Er mag gedanst worden in het BREStheater!

Actueel 232 keer gelezen

Brielle - Dit weekend is er aandacht voor jong talent en er is talent voor jongeren in het BREStheater! Vrijdagavond 16 februari 20.30 uur is het podium voor Thijs van de Meeberg (1988). Deze jonge cabaretier tourt met zijn eerste avondvullende voorstelling 'Er mag gedanst worden' door het hele land en vrijdag speelt hij in Brielle.

In februari 2015 won Thijs van de Meeberg overtuigend de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival met zijn voorstelling 'Vleesgeworden'. Deze voorstellingen ontwikkelde hij aan de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch waar hij in 2014 afstudeerde.

In zijn debuutvoorstelling belandt Thijs geheel onbedoeld in activiteitencentrum 'Het Klaverblad'. Samen met de doelgroep mag hij lampionnen gaan vingerverven, maar niemand ziet dat Thijs daar helemaal niet hoort. Dan komt al snel de vraag: 'ben ik wel wie ik denk te zijn?' Een indrukwekkend debuut met een unieke en ingenieuze voorstelling.

Aandacht voor de jeugd
Zondag 18 februari om 11.00 uur is het weer tijd voor de jeugd. En natuurlijk ook voor hun ouders. De voorstelling 'Rattenvanger' van Ida van Dril en Michiel Schreuders is een schitterende voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.

Aan de rand van Hamelen woont Luca naast de vuilnisbelt. Als Luca op haar fluit speelt, komen zelfs de ratten luisteren, zo mooi klinkt het.

Hamelen is in handen van burgemeester Snijder, een ijdele alleenheerser. Iedereen in de stad moet voor hem juichen en buigen. En alle mensen doen mee want de burgemeester is fantastisch en Hamelen is geweldig. Alhoewel… Af en toe verdwijnen er mensen én er komen steeds meer ratten in de stad. Maar daar kun je maar beter niet over klagen. Op een avond wordt er op de deur geklopt van het gemeentehuis. Als de burgemeester open doet hoort hij een fluit en staart in de ogen van duizenden grote ratten. Een spannend avontuur begint...

Ida van Dril en Michiel Schreuders wonnen met hun succesvolle voorstelling Joris en de draak Het Gouden Eitje van de Parade. Met live muziek, poppenspel en heel veel humor brengen zij u nu naar een stad vol …ratten.

Kaarten
Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het theater www.brestheater.nl en via de theaterkassa. Deze is geopend op woensdag en donderdag van 9.30 uur tot 12.30 uur en op vrijdag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Kaarten kunnen ook één uur voor aanvang van de voorstellingen gekocht worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant