Afbeelding
Foto: PR

Dierenasiel Spijkenisse op zoek naar vrijwilligers

Actueel 2.117 keer gelezen

Spijkenisse - Wat hebt je nodig een asiel te beheren? Behalve dieren, geld voor onderhoud van de dieren en medische verzorging, mensen die zich dag en nacht inzetten voor dierenwelzijn, draait een asiel vooral op vrijwilligers.

Wat houdt het in om in een asiel aan de slag te gaan als vrijwilliger? De dagelijkse verzorging en schoonmaken van de verblijven. Na het schoonmaken is het tijd voor de leukere dingen, honden uitlaten of een kat kroelen, ligt eraan waar de voorkeur van de vrijwilliger ligt. Daarentegen moet een vrijwilliger zich houden aan het beleid van het asiel, een asieldier is niet het huisdier wat je thuis hebt.

Er zijn veel aspecten aan het werk dat als vrijwilliger voldoening geeft, maar er zijn ook kanten aan het werk die moeilijk zijn, bijvoorbeeld een verwaarloosd of mishandeld dier weer op de poten te krijgen. Dat is eigenlijk waarvoor het dit vrijwilligerswerk zo mooi maakt, je hebt een aandeel gecreëerd dat het mogelijk maakt een verschil te maken voor elk dier dat geplaatst wordt.

Heb je zin in een uitdaging? Stuur dan een e-mail naar doc.spijkenisse@dierenbescherming.nl met informatie over jezelf, jouw woonsituatie, gezinssamenstelling en jouw verwachtingen. Wie weet kunnen zij dan een afspraak met jou maken. Bellen mag natuurlijk ook, telefoon 088-34 37 131, of kijk eens op onze website https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-Spijkenisse

Asiel:

Dierenopvangcentrum Spijkenisse
Markenburgweg 1
3202 LH Spijkenisse
Tel: 088-3437112
E-mail: spijkenisse@dierenopvang.com
Website: www.asielen-rijnmond.nl
Openingstijden: ma-za: 10:00-16:00

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant