Stevie Soares scoorde twee keer voor Brielle in de wedstrijd bij Oude Maas. * Archieffoto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Brielle houdt de druk op koploper SC Feyenoord hoog

Actueel 372 keer gelezen

Poortugaal – Met een afgetekende 1-4 zege bij Oude Maas hield Brielle in de eerste klasse B de druk op koploper SC Feyenoord in stand. Feyenoord stelde op bezoek bij Nieuwenhoorn pas zeven minuten voor tijd de winst veilig (2-3), om nog met 2-4 te winnen.

Met het onwaarschijnlijke puntentotaal van 37 uit dertien duels, blijft SC Feyenoord nog altijd acht punten voorsprong houden op Brielle, dat ook nog altijd ongeslagen is. Zelfs als de ploeg van trainer Stanley Rieborn de twee rechtstreekse duels met de Rotterdammers weet te winnen, is er nog een extra misstap van SC Feyenoord nodig om het gat te dichten.

Moeilijk
'Dat is een moeilijk karwei,' weet ook Rieborn. 'Maar meer dan zelf blijven winnen en de druk op SC Feyenoord zo groot mogelijk maken, kunnen we niet doen. Daar gaan we voor.'

Een helft
Net als in het duel van vorige week tegen Nieuwenhoorn, had Brielle tegen Oude Maas aan één helft voldoende om de winst veilig te stellen. Toen leidden de bezoekers door goals van Stevie Soares, Marvin Godschalk en Nelson Costa de Brito al met 0-3. Na rust maakte Soares er nog 0-4 van, waarna Brielle gas terug nam. In de slotminuut scoorde de thuisploeg nog: 1-4.