De Wereldwinkel schenkt aandacht aan het voedsel dat geoogst wordt door Thaise boeren en door hun vrouwen wordt bereid tot curry's
De Wereldwinkel schenkt aandacht aan het voedsel dat geoogst wordt door Thaise boeren en door hun vrouwen wordt bereid tot curry's Foto: PR

Kom naar de Wereldwinkel: wat je (ver)haalt is lekker!

Actueel 242 keer gelezen

Brielle - De Aziatische keuken is in Nederland heel geliefd. Daarom schenkt Wereldwinkel Brielle deze keer aandacht aan het voedsel dat geoogst wordt door Thaise boeren en dat door hun vrouwen wordt bereid tot heerlijke curry 's.

Samen met de bekende Pandan rijst wordt dat een heerlijk gerecht. Deze rijst ruikt niet alleen heerlijk naar het Pandanblad, maar is ook goed verbouwd. Volledig biologisch, door rijstboeren in Noordoost Thailand. Zij wonen verspreid over een aantal dorpen in de regio's Nam Om en Puehe. Voor belangrijke beslissingen reist uit ieder dorp een afgevaardigde naar "de vergadering" om mee te praten. Over de fairtrade ontwikkelingspremie die ze elk jaar krijgen bijvoorbeeld. Samen werken, samen overleggen, waar kennen we dat toch van? Van ons poldermodel misschien?

In Thailand, de keuken van de wereld, spelen fairtrade levensmiddelen een vitale rol. Fairtrade brengt duurzame ontwikkeling binnen de Thaise economie als geheel en in het bijzonder ten gunste van de Thaise bevolking, het midden- en kleinbedrijf en de boeren. Fairtrade International werkt bij de Thaise ondernemers aan een beter begrip van het fairtrade gedachtengoed. Zo draagt ook Wereldwinkel Brielle structureel bij aan een wereldwijde eerlijke handel.

Welkom in de Wereldwinkel, dagelijks open en op koopzondag!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant