Alle voorleeskampioenen samen met de jury (Fotografie: PR en Jos Uijtdehaage)
Alle voorleeskampioenen samen met de jury (Fotografie: PR en Jos Uijtdehaage)

Voorleeskampioen Ties Willemse door naar regionale voorleesronde

Actueel 910 keer gelezen

Brielle - Bibliotheek Zuid Hollandse Delta organiseerde afgelopen zaterdag de Voorronde Nationale Voorleeswedstrijd 2018 in DukdalfBRES. Het is een jubileumjaar: 25 jaar Nationale Voorleeswedstrijd en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta is er elke keer bij!

De voorleeskampioenen uit groepen zeven en acht van tien basisscholen lazen een fragment uit hun favoriete kinderboek voor aan een jury waarbij ze natuurlijk werden bijgestaan door de vele aanwezige supporters. Op hun eigen school wonnen zij al de voorleeswedstrijd. Zij zijn dan ook allemaal al in het bezit van de titel 'voorleeskampioen van de school'.

De voorleeskampioenen die op de voorleesstoel plaats namen, waren Guusje Molengraaf van PCB de Aanwas, Cem van der Meer van OBS De Vliegerdt, Olaf Emmerzael van OBS De Tweespan, Valentijn van den Dool van BS Merula, Daphne Bouman van OBS Het Overbos, Thijmen Markwat van Horizon Gelinckschool, Sarah Reijtenbach van Oec.B.S.Baron de Vos van Steenwijk, Pascalle den Ouden van OBS Branding, Ties Willemse van OBS Meester Eeuwout en Laura Haeck van PCBS Het Anker.

Wie door zou gaan naar die volgende ronde lag in de handen van een deskundige jury. Deze bestond uit Amy Middendorp, winnaar van de Voorronde 2017, Annemiek Balm, oprichter van het Brielse Sinterklaashuis en Manuela Frerichs, oprichter van het Brielse Sinterklaashuis.

Ties Willemse van OBS Meester Eeuwout heeft gewonnen. Hij las het boek De verschrikkelijke badmeester van Jozua Douglas voor. Dat deed hij met humor, de juiste intonatie, het juiste tempo. Ook had hij een goede voorleeshouding, keek het publiek aan en straalde veel plezier uit in het voorlezen. Een echte boekenwurm!

Tijdens deze voorronde streden de kampioenen om een plek voor de regionale ronde die op 21 maart in het Bibliotheektheater van Ridderkerk plaatsvindt. De winnaar van de regionale ronde gaat door naar de provinciale finale op woensdag 13 april in het Bibliotheektheater van Rotterdam, daarna volgt de landelijke finale op woensdag 23 mei in de schouwburg van Amstelveen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een campagne van de Stichting Lezen die samen met de Bibliotheken wordt uitgevoerd. De lokale rondes, kwartfinales en provinciale finales worden altijd georganiseerd door medewerkers van de Bibliotheken en de Provinciale Ondersteuningsinstellingen.

Fotografie: PR en Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant