Afbeelding
Foto: PR

Start herstelwerkzaamheden kademuur Slagveld Brielle

Actueel 411 keer gelezen

Brielle - Op maandag 30 april starten de voorbereidende werkzaamheden voor het herstel van de Kademuur aan het Slagveld. Er wordt gestart met het verwijderen van de botensteiger, verwijderen van de meerpalen, plaatsen van hekken en gedeeltelijk het verwijderen van het straatwerk. De herstelwerkzaamheden gaan medio mei van start. Het streven is om de werkzaamheden aan de kademuur voor de zomervakantie af te ronden. Na de zomervakantie vindt de afwerking van het geheel plaats.

Het maken van een kademuur kan in verschillende varianten worden uitgevoerd. De gemeente heeft besloten om een variant toe te passen met een betonvloer op de waterlijn. De betonvloer wordt gedragen door boorpalen. Op de betonvloer komt een betonwand die aan de zichtzijde is bekleed met basaltblokken. De bestaande basaltblokken van de oude muur worden hierbij hergebruikt. Zo krijgt de kademuur het zelfde aangezicht als nu.

Omleiding verkeer

De omleiding van het verkeer zal ook tijdens de herstelwerkzaamheden gelden. Het verkeer afkomstig van de Kaaistraat richting De Molenbrug wordt omgeleid via de Zoutziederstraat en de Molenstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant