De sjaals zijn niet alleen prachtig, ze zijn ook handgemaakt en fairtrade
De sjaals zijn niet alleen prachtig, ze zijn ook handgemaakt en fairtrade Foto: PR

Moederdag "voor en door moeders' in de Wereldwinkel

Actueel 350 keer gelezen

Brielle - Moederdag wordt in vele landen en over de hele wereld gevierd. Met bloemen, ontbijt op bed, een lief briefje of een mooi cadeautje. Veel producten uit de Wereldwinkel worden gemaakt door moeders. Deze vrouwen verdienen daarmee een inkomen voor hun kinderen, opdat zij een betere toekomst krijgen.

De sjaals op de foto zijn niet alleen prachtig, handgemaakt en fairtrade; ze hebben ook een verhaal over een dappere, Nederlandse vrouw die haar carrière vaarwel zei om haar eigen sjaal-onderneming op te richten. Een verhaal over vrouwen in Nepal en Thailand die door die onderneming werk en een fair inkomen hebben, waardoor de levenskwaliteit van de vrouwen én hun gezin aanzienlijk verbetert. En een verhaal over een kindertehuis en medische post in Nepal die door die onderneming ondersteund worden.

De Wereldwinkel in Brielle heeft ook verschillende andere mooie cadeautjes voor moeders en in de etalage staat nu een hartvormig pakket met aardigheidjes dat door een klant, die zijn of haar aankoopbon inlevert, gewonnen kan worden. Op zondagmiddag 6 mei is de winkel open van 12 tot 4 uur en op vrijdag 18 mei gesloten vanwege een cursus voor de vrijwillige medewerkers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant