Julian de Geus is een van de 'jonkies' die opstaan nu veel spelers van de gevestigde orde van Brielle niet kunnen spelen. * Foto: Wil van Balen.
Julian de Geus is een van de 'jonkies' die opstaan nu veel spelers van de gevestigde orde van Brielle niet kunnen spelen. * Foto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Brielle na gelijkspel vrijwel zeker van nacompetitie

Actueel 414 keer gelezen

Brielle – Het 1-1 gelijkspel tegen Heinenoord kwam moeizaam tot stand, maar Brielle handhaafde wel het gaatje van drie punten met Heinenoord, waardoor een ticket voor de nacompetitie de ploeg van trainer Stanley Rieborn nauwelijks meer kan ontgaan.

Alleen Oranje wit, dat kampioen SC Feyenoord verrassend van de ongeslagen status in 1B beroofde, kan nog roet in het eten gooien. De kans dat de Dordtenaren in de resterende twee duels de derde periodetitel pakken en dat Heinenoord tegelijkertijd nog over Brielle heen gaat is echter alleen in theorie nog mogelijk.

Voorsprong
Brielle startte het duel op 't Geuzenpark waar de tweede plaats in 1B op het spel stond, goed. Ondanks het gemis van Djoemian Sarkam, Carlos Ramos en aanvoerder Alex van Dommelen (allen geschorst, maar verdienstelijk vervangen door jonge eigen kweek) pakte de thuisploeg het initiatief . Gescoord werd er niet in de eerste helft, maar de 1-0 die Stevie Soares na rust op aangeven van Jeffrey Duijnstee binnen schoot, gaf de verhoudingen goed weer.

Bedenkelijk
Daarna viel Brielle echter terug naar een bedenkelijk niveau. De bezoekers schroefden het tempo op en teveel spelers van de thuisploeg hadden het in het laatste half uur moeilijk om de boel aan te lopen. De gelijkmaker van Heinenoord was dan ook terecht: 1-1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant