Van links naar rechts: Robert van der Kooi, Bert van Ravenhorst, André Schoon - Foto: John de Pater
Van links naar rechts: Robert van der Kooi, Bert van Ravenhorst, André Schoon - Foto: John de Pater Foto: Liesbeth Speelman

Brielse wethouders geïnstalleerd

Actueel 761 keer gelezen

Brielle – In de raadsvergadering van vorige week zijn drie nieuwe Brielse wethouders namens IBGB, VVD en PvdA geïnstalleerd. Een fulltime functie krijgt de uit Hellevoetsluis afkomstige en nu in Brielle wonende Robert van der Kooi namens IBGB, hij neemt de functie van eerste locoburgemeester over van André Schoon die nu tweede loco wordt.

Robert krijgt onder andere de portefeuilles financiën, beheer openbare ruimte, onderwijs cultuur en recreatie en toerisme. Ook fulltime werkt André Schoon namens de VVD. Hij krijgt onder andere de portefeuilles ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, monumentenzorg, economische zaken en stadsvernieuwing. Derde wethouder is de PvdA'er Bert van Ravenhorst (4 dagen). Hij neemt voor een groot deel het pakket over van vertrekkend wethouder Wilbert Borgonjen.

'Samen bouwen aan een duurzame toekomst'
In de raadsvergadering boog de raad zich verder over het door IBGB, VVD en PvdA gesloten coalitieakkoord 'Samen bouwen aan een duurzame toekomst' Oppositiepartijen CDA en D66 zagen er niet de vernieuwing in die door IBGB is beloofd: het is meer een voortzetting van het oude beleid. Ook zeggen ze niets terug te zien van de belofte van IBGB om 'de praat van de straat te vertalen naar de raad'. Nergens staan er vernieuwende concreet omschreven plannen hoe Brielse inwoners beter bij het beleid betrokken kunnen worden .

Foto: John de Pater

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant