Boekenberg directeur Thissen nam het boek in ontvangst. Foto: Foto-OK.nl
Boekenberg directeur Thissen nam het boek in ontvangst. Foto: Foto-OK.nl Foto: Foto-OK.nl

Boek 'Vergeltungwaffen in Nederland' te leen en te koop

Actueel 860 keer gelezen

Spijkenisse – Victor Thissen, directeur van De Boekenberg ontving donderdag uit handen van mevrouw Anne Marie Koopman het onlangs verschenen boek 'Vergeltungswaffen in Nederland'.

Het boek verhaalt over de Duitse inzet van V1, V2 en V4 raketten vanaf Nederlandse bodem richting Londen om daar dood en verderf te zaaien onder de Britse bevolking.

Auteur Henk Koopman voert al sinds de jaren 70 onderzoek uit in binnen- en buitenlandse archieven naar de inzet van de V-wapens vanaf Nederlands grondgebied. Met ruim 40 jaar archiefwerk is het Koopman gelukt om een compleet en overzichtelijk naslagwerk te maken.

Anne Marie Koopman wiens echtgenoot toevalligerwijze in contact kwam met auteur Henk Koopman, die een achterneef van hem bleek te zijn, hielp als voormalig bestuurslid van de bibliotheek in Spijkenisse in de zoektocht naar belangrijke informatie voor het boek.

'Vergeltungswaffen in Nederland' is binnenkort te leen bij De Boekenberg. Wie het boek zelf aan wil schaffen vind informatie op www.flyingpencil.nl van uitgeverij Flying Pencil. Het 330 pagina's en ruim 550 foto's, tekeningen en kaarten bevattende boek kost €45,00 (excl. portokosten).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant