Afbeelding
Foto: pr

Mooie opbrengst Rode Kruis Collecte

Actueel 214 keer gelezen

Regio - Tijdens de afgelopen Rode Kruis week, welke in de laatste week van juni is gehouden, hebben er op Voorne Putten 161 collectanten huis aan huis en in winkelcentra op het eiland gecollecteerd. De totale opbrengst van deze collecte is een bedrag van €10.301,41. Daarnaast hebben zij ook 1 gulden, 3 Engelse pond en 10000 Indonesia rupiah opgehaald. Alle collectanten bedankt voor jullie inzet!

Collectant gemist? Iedereen die de activiteiten van het Rode Kruis alsnog wil steunen kan dat doen door Rode Kruis te sms-en naar 4333 en een eenmalige gift van € 2 aan het Rode kruis over te maken.

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct
Het Rode Kruis biedt hulp bij noodsituaties, rampen en oorlogen en ondersteund mensen om zelfredzamer te worden. Of het nu gaat om een brand in een bejaardentehuis, hulpverlening tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, een tyfoon op de Filipijnen of geweld in Syrië: het Rode Kruis helpt direct, altijd en overal. Nationaal en internationaal staan hun vrijwilligers en professionele hulpverleners klaar met voedsel, water, medische hulp en onderdak. Ze helpen bij evacuaties en herstellen contact tussen mensen die elkaar in een noodsituatie uit het oog zijn verloren. Ook bereiden ze de mensen voor op een noodsituatie of ramp. Dat doen ze in Nederland door zo veel mogelijk mensen EHBO kennis en vaardigheden bij te brengen via hun cursussen en EHBO- app. Maar ook door advies te geven wat te doen in voorbereiding op specifieke noodsituaties, zodat mensen zichzelf en anderen kunnen helpen in geval van nood.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant