Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Het krioelt volop in de bloeiende akkerranden op Voorne-Putten

Actueel 331 keer gelezen

Zwartewaal - Bijen, vlinders, lieveheersbeestjes en vele andere bloembestuivers en bladluiseters krioelen door de bloeiende akkerranden die dit voorjaar voor het eerste zijn ingezaaid op Voorne-Putten.

Dat werd vrijdag duidelijk bij een gezamenlijk inspectiebezoek van de 18 landbouwers die meedoen aan het project 'bloemrijke akkerranden' van de agrarische natuurvereniging Natuurlijk Voorne-Putten. De landbouwers wisselden ervaringen uit in de ondanks langdurige droogte toch goed gedijende bloemenranden van Jacob Noordermeer en Bram de Pijper in de polder tussen Hellevoetsluis en Zwartewaal.

Na jarenlang vruchteloze pogingen te hebben ondernomen om ook op het eigen eiland bloemrijke akkerranden van de grond te krijgen, kreeg de agrarische natuurvereniging Natuurlijk Voorne-Putten (NVP) vorig jaar groen licht voor de aanleg daarvan van de Landschapstafel (het samenwerkingsverband van overheden en natuurorganisaties). En ook ruim voldoende boeren bleken bereid om een strook akkergrond in te leveren voor een natuurvriendelijker bedrijfsvoering.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant