In 2016 was E'68 gastheer voor de Tenniskids en hun open jeugdkampioenschap, wat ook al een leuk tennisfeestje was.
In 2016 was E'68 gastheer voor de Tenniskids en hun open jeugdkampioenschap, wat ook al een leuk tennisfeestje was. Foto: PR

Tennisvereniging BTV E '68 bruist alweer een halve eeuw

Actueel 745 keer gelezen

Brielle - Bij tennisvereniging BTV E '68 wordt dit jaar het 50-jarig jubileum feestelijk gevierd. Op 20 september 1968 besloten de bestuurders en leden van de tennisclub BLTC (Brielse Lawn Tennis Club) en LTV 'De Plantage' te fuseren tot BTV E'68. Een heugelijk feit!

Met medewerking van de toenmalige burgemeester Van Es werd er enthousiast gewerkt aan het realiseren van een nieuw tennispark met vier tennisbanen, een tenniskooi en een kleine berging. Om de kosten te drukken, hebben de toenmalige leden de handen stevig uit de mouwen gestoken. Geld voor een clubhuis was er niet meer. Geen nood, een reeds aangeschafte bouwkeet lag in onderdelen in het bolwerk aan de Kaaistraat, deze werd getransporteerd naar de nieuwbouwlocatie en door de leden opgebouwd, verfraaid en kundig ingericht. Eind jaren zeventig werden aan het complex nog twee extra banen toegevoegd. Dat was ook wel nodig aangezien E '68 steeds populairder werd. Naderhand werd er een kleedgelegenheid met moderne sanitaire voorzieningen gebouwd. Voor de banen kwam er een lichtinstallatie en als voltooiing werd in 1989 een schitterend clubgebouw gerealiseerd.

In 2008 raakte E '68 betrokken bij de vorming van een prestigieus nieuw sportpark. Op 2 september 2011 werd het nieuwe tennispark feestelijk geopend op het Geuzenpark.

Na vijftig jaar is BTV E '68 nog altijd springlevend. Dat blijkt ook bij de activiteiten die door de jubileumcommissie worden georganiseerd. Zaterdag 8 september aanstaande staat er een spetterende feestavond geprogrammeerd (voor nadere informatie zie http://www.btve68.nl). In een jubileumjaar is er vanzelfsprekend een aantrekkelijk aanbod voor nieuwe leden. Ze vertellen u daar graag meer over op zaterdag 25 augustus tijdens Bruisend Brielle

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant