Afbeelding

D66 steeds kritischer over fusieorganisatie

Actueel 275 keer gelezen

Brielle – In haar begroting voor 2019-2022 gaat Brielle er nog steeds van uit dat de ambtelijke fusieorganisatie Voorne-Putten op 1 januari a.s. van start zal gaan. D66 heeft daar echter langzamerhand een hard hoofd in, zo stellen ze in hun bijdrage aan de kadernota.

De gemeenten op Voorne zijn druk aan het werk om de ambtelijke fusieorganisatie vlot te trekken. Met de ambtenaren worden carrièrebesprekingen gevoerd; er worden gezamenlijke feesten en bijeenkomsten georganiseerd en door de betrokkenen worden er cursussen gevolgd.
Er is echter vertraging op het traject naar de ambtelijke fusieorganisatie, zo constateert fractievoorzitter Wim Smit in de bijdrage van D66 aan de kadernota. D66 is langzamerhand steeds kritischer aan het worden over het gezamenlijk optrekken van Brielle met Hellevoetsluis en Westvoorne, hoe belangrijk het overigens wordt gevonden dat dat gebeurt.

De fractievoorzitter van D66 vindt het zeer teleurstellend dat er een kwartiermaker nodig is om het traject naar de ambtelijke werkorganisatie Voorne weer op op de rit te krijgen. Deze kwartiermaker komt boven de drie gemeeentesecretarissen te staan.

Wim Smit: "We zijn stap voor stap bezig om op Voorne een goede samenwerking tot stand te brengen. Dat was politiek moeilijk, bestuurlijk moeilijk en we snappen dat er verschillende werkculturen zijn, maar opdrachten moeten worden uitgevoerd en nagekomen. Als besturen en raden besluiten nemen, dan is het aan de organisatie om die uit te voeren. In mijn opvatting is het niet uitvoeren of niet nakomen van die afspraken en/of opdrachten het einde van het verhaal. "

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant