Afbeelding
Foto: Pixabay

Zorg op Voorne goed georganiseerd

Actueel 197 keer gelezen

Regio - De zorg in Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne is goed georganiseerd. Dit blijkt uit een onlangs uitgevoerde evaluatie. De Voornse gemeenten werken op dit moment aan het vernieuwen  van het Wmo- & jeugdbeleid Voorne. De opbrengsten uit het onderzoek nemen zij mee in het nieuwe plan. Deze is naar verwachting begin 2019 klaar.

Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de Jeugdwet, Wmo en Participatiewet. Het onderzoek laat zien dat de overgang op Voorne over het algemeen goed is verlopen. Deelnemers aan het onderzoek reageren positief op de huidige werkwijze. Onder andere de directere contacten tussen organisaties hebben volgens respondenten een gunstig effect op de hulp aan inwoners.

Bijzondere aandachtspunten

Uit de evaluatie blijkt dat er speciale aandacht nodig is voor jongeren die bijna 18 worden en vanaf hun 18e niet meer onder de Jeugdwet vallen. De nieuwe regels over het verlengen van pleegzorg bieden hierin uitkomsten. Ook is inzet nodig voor de toenemende dementie. Het is van belang dat mensen met dementie zoveel mogelijk mee kunnen blijven doen. Hiervoor hebben de gemeenten op Voorne-Putten met Goeree-Overflakkee en Alzheimer Nederland het project Dementievriendelijke Samenleving opgezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant