De Brielse wielrenster Marieke van Witzenburg, won afgelopen vrijdag een koers in Bambrugge * Foto: Paul Hinninck.
De Brielse wielrenster Marieke van Witzenburg, won afgelopen vrijdag een koers in Bambrugge * Foto: Paul Hinninck. Foto: Paul Hinninck

Marieke van Witzenburg snelste van vier in Bambrugge

Actueel 272 keer gelezen

Bambrugge - In het Oost-Vlaamse Bambrugge won Marieke van Witzenburg afgelopen vrijdag de wedstrijd meetellend voor de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen. In een sprint met vier was de Brielse renster duidelijk sneller dan haar landgenote Kirstie van Haaften, de Française Anabelle Dréville en de Finse Antonia Gröndahl.

Een veld van 89 rensters, waarin de eerste twee in het tussenklassement van de Ladies Cycling Trophy, Sarah Inghelbrecht en Femke Verstichelen, ontbraken, begon aan een koers van twaalf ronden over een afstand van 90 kilometer. De beslissende vlucht liet niet lang op zich wachten, want al in de tweede ronde versnelden Van Witzenburg, Van Haaften, Dréville en de Luxemburgse Claire Faber. Faber moest al snel weer afhaken, maar Gröndahl sloot na een mooie solo aan, dus bleef de kopgroep vier vluchters tellen. In de slotronde waren er enkele ontsnappingspogingen, maar zonder resultaat. In de sprint van vier won Van Witzenburg met duidelijk verschil.

Uitslag:
1. Marieke van Witzenburg (Ned/Health Mate-Cyclelive) 90 km/2u23:44; 2. Kirstie van Haaften (Ned); 3. Anabelle Dréville (Fra); 4. Antonia Gröndahl (Fin); 5. Laura Vainionpää (Fin) 1:12.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant