Afbeelding

In september meer duidelijkheid over werkorganisatie Voorne

Actueel 294 keer gelezen

Voorne – het projectbestuur van de werkorganisatie Voorne (WOV) laat in een officiele reactie op het artikel in Groot Hellevoet van 1 augustus jl. weten dat er van een 'onherstelbare schade' in de samenwerking van de ambtelijke organisaties op Voorne - zoals in de kop van het artikel staat vermeld -  totaal geen sprake is.

Integendeel, het projectbestuur gelooft in het succes van een ambtelijke fusie tussen Westvoorne, Rockanje en Brielle en wil doorgaan op de ingeslagen weg. Zodoende is onlangs unaniem besloten om een kwartiermaker aan te stellen. Daarmee komt het projectbestuur ook tegemoet aan het geluid vanuit de drie ondernemingsraden en het personeel. Van 'onherstelbare schade' is volgens het bestuur dan ook geen sprake. De drie gemeenten trekken nog steeds gemeenschappelijk op in dit ambtelijk fusieproces. Voor de vorming van de WOV stelt het bestuur zorgvuldigheid boven snelheid. In eerste instantie voor de medewerkers, maar uiteraard ook richting inwoners. De provincie is op de hoogte van de voorkeur voor de WOV en ondersteunt dit proces.

Eén van de opdrachten van de kwartiermaker is om de planning voor de vorming van de WOV te onderzoeken. Het bestuur wacht zijn bevindingen af om daarna de verdere koers te bepalen. De planning is in september gereed. Nadat intern medewerkers en gemeenteraden zijn geïnformeerd zullen de externe media op de hoogte worden gesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant