Afbeelding

Na succes in Vlissingen Petite Messe Solennelle nu in Brielle

Actueel 291 keer gelezen

Brielle - Aanstaande zaterdagmiddag 24 november komt het projectkoor van de Regionale Zangersbond Zuidwest Nederland, dat in 2016 het indrukwekkende "Parels van de Klassieke Muziek" bracht, weer naar Brielle voor een optreden in de Catharijnekerk.

Het 93 leden tellende koor, dat een relatief groot aantal bassen en tenoren in zijn gelederen heeft, voert deze keer de Petite Messe Solennelle uit. Deze mis is met zijn swingende fuga's en het indrukwekkende Kyrie, al ruim 150 jaar het favoriete werk van veel koorliefhebbers. De Messe is een laat werk van operacomponist Gioacchino Rossini (1792-1868), die tot dan voornamelijk bekend was door zijn grappige en virtuoze opera's, waaronder de Barbier van Sevilla. De vier meewerkende solisten: sopraan Marlotte van 't Hoff, mezzosopraan Boukje van Gelder, tenor Jelle Leistra en bariton David Visser hebben een belangrijk aandeel in deze mis, vaak in een prachtige samenzang met het koor. De instrumentale begeleiding is in handen van Rien Balkenende, piano, en Marien Stouten, harmonium. Dirigent is Ardjoena Soerjadi.

Het concert begint om 14.30 uur en eindigt rond 16.30 uur. Kaarten à € 24 zijn te verkrijgen bij boekhandel Hoofdstuk 1, of vanaf 14.00 uur aan de zaal. De kaarten zijn inclusief het programma en inclusief koffie of thee in de pauze.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant