Het schilderij is vorige week overhandigd aan André Vlug van de Hoofdwacht (Foto: Jos Uijtdehaage)
Het schilderij is vorige week overhandigd aan André Vlug van de Hoofdwacht (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: JosUijtdehaage

Kunstenares Iris Hoftijzer steunt het goede doel!

Actueel 1.766 keer gelezen

Brielle - Vorige maand is de Brielse kunstenares Iris Hoftijzer een project gestart. Ze maakte een schilderij dat "Brielsch Trots" weergeeft. De Prince Admirael dus, oftewel het geuzenschip en dan vervaardigd in ecoline.

'Ik zocht een manier om als kunstenares wat meer in de picture te komen', vertelt Iris. 'Zo ontstond dus het idee om dit schilderij onder de Brielse middenstand te veilen, alhoewel particulieren ook gewoon mee mochten doen. De helft van de opbrengst van het schilderij zal gaan naar KWF kankerstichting, mede ook omdat oktober namelijk de maand van borstkanker was. De veilig liep hartstikke goed en de reacties erop waren echt heel leuk!'

Opbrengst
'Het heeft uiteindelijk € 625,- opgebracht en de nieuwe eigenaar is André Vlug geworden van de Hoofdwacht. Het komt boven in het restaurant te hangen, wat natuurlijk ontzettend leuk is!', besluit Iris.

Verloting print van het schilderij
Een print van het schilderij zal binnenkort verloot worden via de facebookpagina van Beleef Brielle. Deze is te vinden via facebook.com/beleefvestingstadbrielle. Wie nieuwsgierig is geworden naar ander werk van Iris, kan een kijkje nemen op haar eigen facebookpagina.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant