Afbeelding

Brielle en Stichting Leergeld trekken samen op tegen kinderarmoede

Actueel 341 keer gelezen

Brielle - Gemeente Brielle gaat de samenwerking met Stichting Leergeld Voorne-Putten intensiveren. Tevens krijgt de stichting de komende periode extra subsidie van de gemeente. Hiermee zet Brielle verder in op de bestrijding van kinderarmoede.

Stichting Leergeld is er voor ouders met kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn. ,,Het is van groot belang dat alle kinderen mee kunnen doen aan dit soort activiteiten. Ongeacht de financiële situatie van de ouders. Stichting Leergeld heeft een belangrijke functie als het gaat om het creëren van gelijke kansen voor kinderen. Ik ben dan ook erg blij met deze samenwerking'', aldus wethouder Bert van Ravenhorst. 

Promotie

Gemeente Brielle en Stichting Leergeld zijn een promotiecampagne gestart om de stichting meer bekendheid te geven. Het doel hiervan is om ook kinderen van ouders met een kleine portemonnee mee te laten doen. Ook gaan de gemeente en stichting beter samenwerken om armoede onder kinderen in kaart te brengen.

Inwoners die een aanvraag willen doen of meer informatie willen kunnen terecht via https://www.leergeld-voorne-putten.nl/ of 06 18 11 79 31.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant