Afbeelding

Dames BV Voorne winnen en verliezen

Actueel 455 keer gelezen

Brielle - Na twee mooie uitoverwinningen op de kampioen van vorig jaar Rowic uit Dordrecht (28-33) en afgelopen zaterdag op het stugge LUSV uit Leiden (23-58), staan de dames uit Brielle op de eerste plaats in de competitie. Dit zorgt samen met de mooie tweede plaats van vorig seizoen bij de meeste dames voor fijne dromen waarin ze met de "schaal" een ereronde maken door het centrum van Brielle, aangemoedigd door honderden fans.

Met vier koplopers is de competitie erg spannend, maar vooralsnog mist Voorne vooral in aanvallend opzicht veel kansen waardoor overwinningen regelmatig met moeite worden behaald. Dat Voorne een keer zou gaan verliezen, lag wel in de lijn der verwachting, maar niemand hield er rekening mee dat dit in hetzelfde weekend zou gebeuren waarin de Briellenaren tijdelijk(?) de eerste plek veroverden.

Op zondag 2 december stond namelijk een oefenwedstrijd op het programma tegen de B&B Bulldogs uit Boortmeerbeek in België. Na het spelen van de volksliederen duurde het niet lang voordat de Belgen de Briellenaren uit hun droom hielpen, want binnen een paar minuten stond er een stand van 14-3 op het scorebord in het voordeel van de gasten.

Voorne had in de aanval moeite met de felle Bulldogs, maar ook in de zone verdediging, normaal gesproken het sterkste wapen van Voorne, vielen teveel gaten. Al snel werd overgegaan op een man to man verdediging en liepen de Belgen niet verder meer uit. Echter op de momenten dat Voorne dacht dichterbij te komen, werd het verschil weer wat groter.

Met een achterstand van 16 punten begonnen de Brielse dames aan de tweede helft. Hierin lieten ze zien dat ze wel degelijk gewaagd waren aan de Bulldogs. De achterstand werd niet meer ingelopen, maar de schade bleef beperkt tot 39-52 in het voordeel van de Belgen en zo duurde het vieren van de eerste plaats toch wat korter dan van te voren werd gedacht.

Aanstaande zaterdag 8 december staat de spannende thuiswedstrijd tegen Klipperstars op het programma in de Dukdalf.