Afbeelding

Kerst in Brielle!

Actueel 709 keer gelezen

Brielle - Kerstbomen in de binnenstad, gezellige sfeerverlichting en natuurlijk de Kerstman. Alle ingrediënten om een sfeervolle decembermaand te beleven in Brielle. De aftrap van alle kerstactiviteiten is op vrijdagmiddag 14 december.

Met "Kerst aan de (Turf)Kade", het culinaire en muzikale onderdeel openen we rond 15.00 uur het evenement "Kerst in Brielle". "Kerst aan de Kade" gaat op vrijdag- en zaterdagavond door tot 23.00 uur en zondag tot 21.00 uur. Bij "Kerst aan de Kade" zijn er doorlopende optredens van bandjes, koren, zangers en zangeressen. Om 19.00 uur worden op de Markt de lichtjes in de kerstboom ontstoken en zingt het kerstkoor uit Havlickuv Brod. De traditionele Tsjechische kerstkraampjes maken het op de Markt extra gezellig. "Kerst in Brielle" bestaat op zaterdag 15 december uit een gezellige, intieme kerstmarkt in de Nobelstraat en Voorstraat en uit het culinaire en muzikale gedeelte op "Kerst aan de (Turf)Kade". De Kerstman is natuurlijk overal te vinden en de paardentram rijdt het hele weekend. Ook de botteliers, met kar, zijn er vanzelfsprekend alle dagen bij. Zij delen warme Glühwein en chocomel uit. Zondag 16 december staat de "Bonte Brielse Parade" van Theatertuin Voorne, centraal, straattheater op zijn best, waarbij een kleurrijke stoet zich verplaatst door de Brielse binnenstad.

"Kerst in Brielle" zetten we op zaterdag 22, zondag 23 en maandag 24 december ook door, maar wel ietsjes intiemer, de kerstman is er met de arrenslee, de paardentram rijdt, er zijn kerstkoren en de botteliers lopen rond met Glühwein en warme chocomel, kortom; ook gewoon weer gezellig! Met "Kerst in Brielle" hopen wij er met en voor iedereen die in Brielle is, een geweldig weekend van te maken. Op de Facebookpagina's Kerst in Brielle, Kerst aan de Kade en Beleef Brielle, houden we je graag op de hoogte wat er in de Brielse binnenstad te beleven is in aanloop naar Kerst. Natuurlijk zijn ook alle dagen de winkels en horeca gastvrij open! Gegarandeerd dat je in sfeer je kerstinkopen kunt doen tijdens "Kerst in Brielle".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant