Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Beroemd strijkkwartet uit Sint Petersburg op bezoek

Actueel 206 keer gelezen

Brielle - 8, 9 en 10 maart zijn bijzondere dagen. Klassieke muziekliefhebbers in Geervliet, Brielle en Delft kunnen dan het befaamde Rachmaninoff- strijkkwartet zien en horen.

Sint Petersburg is niet alleen het Mainskytheater en de Hermitage: het is ook de thuisstad van violist Tisarevsky en zijn kwartet. Tot nog toe speelden zij 4000 concerten op de beste locaties van Europa: in Gasteig Konzerthaus München, Gewandhaus Leipzig, Bachkonzerthaus Frankfurt, Schlosskonzerte Salzburg, Konzerthaus Berlin' châteaude Versailles' Sanssouci Potsdam, Kölner Dom. Het Rachmaninoff StringQuartet bestaat uit vier grote namen, waarvan één de titel draagt van 'geëerde kunsrenaar van Rusland'. Misha Tisarevsky, 1e viool, Alexey Petrovsky, 2e viool, Sergei Tsedrik, viola, alle drie winnaars van internationale concoursen en Vladimir Shohov, cello.

Op 8 maart treden zij op in de 13e-eeuwse kerk van Geervliet, op 9 maart in de 15e-eeuwse Grote of Sint Catharijnekerk, op 10 maart in de 15e-eeuwse Lutherse kerk of Sint Joriskapel. Meer informatie op de website www.klassieke-agenda.nl

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant