Afbeelding

Virtuoos Iers in 't Kont van het Paard

Actueel 228 keer gelezen

Brielle - FolkClub Brielle heeft voor de maand februari een uitzonderlijk duo kunnen vastleggen, namelijk Itchy Fingers.

Multi-instrumentalisten Erik de Jong en Tijn Berends speelden al enkele jaren samen muziek bij de sessies in O´Ceallaigh´s Pub in Groningen, toen zij begin 2012 besloten hun muzikale vaardigheden te bundelen in deze band op zakformaat. Inmiddels zijn ze een graag geziene gast op zowel grote festivals (zoals Keltfest en de Elf Fantasy Fair) als intieme luisterlocaties. Ook spelen ze graag voor dansers, zoals op Schotse ceilidhs of balfolkavonden. Tijdens hun optredens spelen Erik en Tijn op zoveel mogelijk verschillende instrumenten. Zo komen in elk geval de whistle, bouzouki, accordeon, gitaar, concertina, bodhrán, stem, stompbox en mondharmonica voorbij. Het optreden van Itchy Fingers vindt plaats op zondag 10 februari in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café 't Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3, Brielle. Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel "Hoofdstuk EEN", Nobelstraat 16 te Brielle en bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch (06-30369348) of via folkclubbrielle@outlook.com. De entreeprijs bedraagt 10 euro, inclusief een kopje koffie of thee.

Het programma voor 2019-2020 is nagenoeg ingevuld en biedt weer een grote variëteit aan muziekstijlen. Van puur Iers (The Bucks) tot cabareteske folk (Mannen van Naam) en alles wat daar tussenin zit en buiten valt is te beluisteren bij FolkClub Brielle. Meer informatie is te vinden op www.folkclubbrielle.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant